2024. Június 20. | Rafael
Előző

Mixed grill...

Következő

Zöldfűszeres báránycomb...

Tűzvörös marhahús

Tűzvörös marhahús
Hozzávalók:
1 kg marhafartő
3 piros zöldségpaprika
6 mogyoróhagyma
12 koktélparadicsom
Pácléhez:
1 zöldcitrom
6 ek olívaolaj
6 ek argánolaj
1 tk harissza
1 tk méz
1 tk ras el hanout vagy kuszkuszfűszer
sóvirág és frissen őrölt bors
Eszközök: 6 nyárstű a nyársakhoz (ha fából készültek, 1-2 órára áztassuk vízbe, nehogy megégjenek)

Elkészítés:

1. Vágjuk fel a húst 3 cm vastag kockákra (vagy kérjük meg erre a hentest). Vágjuk ketté a paprikát, szedjük ki a kocsányt, a magokat és a fehér ereket. Húsát vágjuk nagy kockákra. Hámozzuk meg a hagymát. Távolítsuk el a paradicsom szárát.
2. A nyársakra tűzzünk először egy koktélparadicsomot, majd váltogatva paprika- és marhahúskockákat, a nyárstű közepére egy mogyoróhagymát, a végére megint paradicsomot.
3. Facsarjuk mély tálba a citrom levét, majd adjuk hozzá a páclé hozzávalóit. Alaposan keverjük össze, és merítsük bele a nyársakat. Hagyjuk így állni 2 órát szobahőmérsékleten, közben minél többször forgassuk meg a nyársakat a páclében.
4. Készítsük elő a barbecue-t, a lángok fölött forrósítsuk fel a grillrácsot, és amikor már jó a parázs, tegyük fölé a nyársakat. Süssük a parázs erősségétől függően 3-5 percig, újra forgassuk a páclébe a nyársakat, majd fordítsuk meg, folytassuk a sütést újabb 3-5 percig (véres fokozatig), és azonnal tálaljuk.

Tippek: A nyársak mellé kínálhatjuk az esetleg harisszával dúsított páclevet, körítésként pedig tabulét. A nyársra tűzhetünk negyedelt vöröshagymát, konfitált paradicsomot vagy piquillót (apró, édes spanyol paprikát).
Előző

Mixed grill...

Következő

Zöldfűszeres báránycomb...

Kövess minket!