Hozzávalók (10 főre, kb.50 darab):
60 dkg lebőrözött fehér húsú halfilé
1 db nagyobb kockára vágott, kimagozott paradicsom
1 ek. apróra vágott zöld chilipaprika
1 ek. apróra vágott piros chilipaprika
1 db közepes méretű lilahagyma, apróra szeletelve
2 ek. friss petrezselyem, apróra vágva
¾ dl zöldcitromlé
Elkészítés:
Filézzük ki a halat és vágjuk apró darabokra. Helyezzük egy lapos üvegtálba, öntsük rá a zöldcitromlét, fedjük le és egy éjszakára helyezzük a hűtőbe. Fogyasztás előtt keverjük össze a hagymát, a chilipaprikákat, a paradicsomot és a petrezselymet a hallal. Helyezzük a tálaló tálra, tegyünk mellé koktéltűket és máris kínálhatjuk. Fogyaszthatjuk pirítóssal, salátaágyra helyezett sült édesburgonyával vagy főtt kukoricával.