2024. Február 21. | Eleonóra
Előző

Darált hús vese babbal...

Következő

Tűzvörös marhahús...

Mixed grill

Mixed grill
Hozzávalók:
3 szelet sertéskaraj
6 kolbász (chipolata típusú)
2 szelet lapos hátszín

Pácléhez:
2 ág kakukkfű
2 ág rozmaring
2 babérlevél
2 szál bazsalikom
8 ek olívaolaj
1 citrom héja
steakbors

Elkészítés:
1. Két tenyerünk között dörzsöljük le a kakukkfű és a rozmaring levélkéit. Morzsoljuk apróra a babér- és bazsalikomlevelet, majd tegyük az olajjal, a citromhéjjal és a steakborssal együtt egy nagy tálba.
2. A húsokat helyezzük a páclébe, pihentessük 2 óra hosszat szabad levegőn, közben minél többször forgassuk meg.
3. Készítsük elő a barbecue-t, a lángok fölött forrósítsuk fel a grillrácsot, és amikor már jó a parázs, tegyük fölé a kolbászokat és a karajt. Süssük a hús vastagsága szerint 3-5 percig, majd fordítsuk meg, tegyük mellé a hátszínt; a kolbászt és a sertéshúst süssük újabb 3-5 percig, de a marhahúsnak alig 3 perc elég. Fűszerezzük, és azonnal tálaljuk.

Tippek: A mixed grillben különféle típusú húsok és húsfélék szerepelnek együtt. Ez a recept csak egy a sok közül; adhatunk hozzá borjúvesét, sertésdagadót, vastag szalonnaszeleteket, báránybordát. Állítsuk össze kényünk-kedvünk, illetve vendégeink szája íze szerint a saját mixed grillünket.
Előző

Darált hús vese babbal...

Következő

Tűzvörös marhahús...

Kövess minket!