Hozzávalók: 1 kb. 1,5 kg-os kis báránycomb
1 csokor kakukkfű
Pácléhez:
10 szál metélőpetrezselyem
10 szál koriander
3 szál zsálya
3 ág rozmaring
3 gerezd fokhagyma
12 ek olívaolaj
10 cl száraz fehérbor
sóvirág és frissen őrölt bors
Elkészítés: 1. Szedjük le a fűszernövények leveleit, és durvára vágjuk fel. Hámozzuk meg és aprítsuk fel a fokhagymát. Töltsük egy nagy tálba az olívaolajat és a bort, adjuk hozzá a fűszereket, fokhagymát, sót és borsot. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat.
2. A combot tegyük a páclébe úgy, hogy jól ellepjék a fűszerek. Pihentessük 2 óra hosszat szobahőmérsékleten, közben minél többször forgassuk meg.
3. Készítsük elő a barbecue-t, a lángok fölött forrósítsuk fel a grillrácsot, és amikor már jó a parázs, helyezzük a combot jó magasra a tűz fölé. Alaposan grillezzük meg minden oldalát, majd a páclébe mártott kakukkfűcsokorral kenegessük a húst.
4. Körülbelül 1 óra 15 percnyi sütés után göngyöljük a combot alufóliába, és pihentessük 15 percig a barbecue szélén. Vágjuk fel szép szeletekre, és azonnal kínáljuk.
Tippek: Figyeljünk arra, hogy a combot ne helyezzük túl közel a parázshoz, mert a kissé zsírosabb bőre könnyen megéghet. Ennek a fogásnak pompás körete a kapribogyós-paradicsomos mártás vagy a konfitált hagyma és kínáljunk mellé salátát.