2021. Október 26. | Dömötör
Előző

Ünnepek után...

Következő

Nem beszélünk róla, de létezik...

Stresszmentes karácsony

Már nyakig benne vagyunk az ünnepi hajrában: a plázákban Michael Bublé zenéje szól, színes fények díszítik az utcákat-boltokat, magyarul a csapból is a karácsony folyik. Míg sokak számára ez az év legszebb időszaka, másoknak inkább az egyik legnagyobb stresszforrást jelenti. Ajándékvásárlás, nagytakarítás, főzés és lehetne még sorolni. Idén végre nyugodtan várnánk a szentestét? Lássuk, mit kell tenni ahhoz, hogy megússzuk az ünnepekkel járó megrázkódtatásokat.

 

Hagyományok kontra stresszmentes megoldások

Hiába illik 24-én felállítani a fenyőfát, aki úgy érzi ez aznap nem fog beleférni, díszítse fel nyugodtan hamarabb és spórolja meg az idegeskedést szenteste. Túl macerás a jól megszokott ünnepi menü? Ne féljen kipróbálni egy könnyűszerrel elkészíthető, karácsonyi egytálételt idén.  Ez lehet egy finom fondü, aminek az előkészítése igazán nem tart sokáig. A közös tálból való mártogatás könnyeddé, vidámmá teszi az ünnepi vacsora egyébként emelkedett hangulatát. Szerencsére akkor sem dől össze a világ, ha cukrászdából szerezzük be a süteményt az ünnepi asztalra.

 

Lista, lista, lista!

Írjunk listát. Állítsunk fel egy fontossági sorrendet és gondoljuk át mennyi idő megcsinálni a bizonyos feladatokat. Utána pedig szelektáljunk: mi az, amit feltétlenül meg kell csinálni még az ünnepek miatt, és mik azok, amiket egyébként csak régóta halogatunk, de most a szabadidődben megcsinálnánk. Így biztosak lehetünk abban, hogy nem futunk felesleges köröket egy amúgy is mozgalmas időszak alatt. Hatalmas megkönnyebbülés lesz végignézni a lista kipipált pontjain!

 

Mi lesz az ajándékokkal?

Az ajándékok beszerzése talán az egyik legnagyobb kihívás minden évben. Kinek mit vegyünk és mennyiért? Érdemes már év közben figyelni szeretteinkre és megjegyezni az el-elejtett megjegyzéseket szívük vágyáról, különösen akkor, ha az ajándékválasztás általában nehézkesen megy. Azon is érdemes elgondolkodni, hogy valóban mindenkit meg kell-e ajándékozni. Lehet érdemes csupán a gyerekeknek ajándékot venni, míg a család felnőtt tagjaival és barátokkal akár elmehettek egy közös wellness hétvégére is.

 

Minden csillog-villog

A takarítás oroszlánrészét érdemes legalább egy héttel az ünnepek előtt megcsinálni. Ha nem jut idő valamire, halasszuk nyugodtan az ünnepek utánra. Ilyenkor érdemes csak a közös helyiségek és a konyha tisztántartására fókuszálni. Felesleges kimosni a hálószobában a függönyt, e nélkül is van rajtud elég nyomás.

 

Ne feledjük, hogy nem vagyunk egyedül

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy mindent egyedül szeretnének megcsinálni. Ez az időszak arról szól, hogy közösen töltsünk el időt szeretteinkkel, azonban ez nem korlátozódik le arra a három napra, miért ne lehetne családi programot faragni az ünnepi előkészületekből is?

 

Ha nem bírjuk tovább, engedjük ki a gőzt

Ha kezdünk kifutni az időből, a teendők pedig egyre tornyosulnak, csak jusson eszünkbe, hogy nem történik tragédia akkor sem, ha nem sikerül mindent időben fejezned. A karácsony nem a tökéletességről szól, megengedhetjük magunknak, hogy lazítsunk.  Sétáljunk egy fél órát a környéken, vagy csak üljünk le egy kis időre relaxálni a kedvenc fotelünkbe finom, karácsonyi illatok társaságában, így majd könnyedén ünnepi hangulatba kerülünk.

Szöveg:Air Wick Wax Melts

Előző

Ünnepek után...

Következő

Nem beszélünk róla, de létezik...

Kövess minket!