2021. Május 16. | Mózes, Botond
Előző

Megosztom… Tóth Vera énekesnő...

Következő

Megosztom… György Ádám, zongoraműv...

Megosztom… Molnár Ferenc „Caramel”, énekes, zeneszerző

Ezen a héten kérdéseink válaszadója Molnár Ferenc „Caramel”, énekes, zeneszerző, akinek karrierje a szemünk előtt teljesedett ki.  

 

- Melyik volt hivatásában az élete legemlékezetesebb pillanata?

 

- Az ember sokszor érzi az életében, hogy ez a pillanat AZ a pillanat! Magánemberként, amikor apává válik az ember, az minden más csodát elhomályosít. A karrieremet tekintve pedig sok ajándékot kaptam a Jóistentől. Ilyen volt, amikor a Megasztárt megnyertem, de a teltházas Budapest Sportarénák színpadán állni is leírhatatlan élményt nyújtott. De én inkább előre szeretek tekinteni, és sokkal jobban élvezem az ezekhez a pillanatokhoz vezető utat és harcukat. 

 

- Mennyire határozta meg későbbi párkapcsolatát az első szerelem?

 

- Az első szerelem? Lehet, hogy nem ezt a választ várnánk tőlem (mosolyog) - semennyire.

 

-  Magyarországon kívül hol élne a legszívesebben?

 

- Sok kedvenc városom van, de Budapest azért A Budapest marad.

 

- Mennyire befolyásolta környezete a pályaválasztásban, volt olyan híresség, vagy példakép, aki motiválta?

 

- A szakmák közül talán a művészt érik leginkább befolyásoló tényezők, hiszen a nap minden pillanata egy-egy inspiráció lehet. De talán a legmeghatározóbb számomra Michael Jackson volt, akiről épp a napokban tudtam meg, hogy például Craig Davidnek is nagyban befolyásolta zenei pályáját.

 

- Melyik a kedvenc könyve és miért?

 

- Sok kedvenc könyvem van, de talán a Zabhegyező, ami elsőre beugrik. Egyszerűen, mert azonosulni tudok vele, és az üzenete mellett a humora is nagyon tetszik.

 

- Mit gondol a személyiségéről, milyennek tartja magát?

 

- Szerintem sokkal inkább fontos, hogy mások mit gondolnak rólad - főleg, ha munkásságodat egyfajta küldetésként éled meg.

 

-  Mi az, amitől a legjobban retteg?

 

- Szerintem a legjobban a csalódástól rettegnek, ami nyilván rám is igaz. De ugyanakkor a csalódásokat megpróbálom egyfajta leckeként megélni és azokból tanulva a jövőt építeni.

 

-  Mennyire teljesültek be gyermekkori álmai?

 

- Kimondhatatlanul szerencsésnek mondhatom magam, hiszen úgy hozta az élet, hogy sikerült az elmúlt tíz évben többszörösen lekörözni a gyermekkori álmaimat.

 

-  Mi a véleménye az adományvonalakról és azok hatékonyságáról, lépett már fel jótékonysági eseményen?

 

- Rengeteg jótékonysági rendezvényre kapok felkérést és ezeknek egy jelentős részét el is vállalom. Hiszek abban, hogy mindenkinek a maga szintjén és a maga környezetében küldetése van. Abban is hiszek, hogy a nagyobbnak a kisebbet, az erősebbnek a gyengét, a tehetősebbnek pedig a szegényeket kötelessége támogatni. Úgyhogy én igyekszem ebben a szellemben dolgozni és élni, amit egy folyamatos elégedetlenség is kísér magammal szemben. Azt is gondolom, hogy éppen a magaddal szemben támasztott elvárások és esetleges elégedetlenségek visznek előre.

 

-  Ön szerint a hiúság pozitív vagy negatív tulajdonság, mennyire tartja magát hiú embernek?

 

- Hú, ez jó! Egyszerűnek tűnik a kérdés, de komoly mögöttes tartalma van. Az egészséges hiúság szerintem a színpadi embereknél általában jelen van. Így nálam is, de ahhoz az kell, hogy a színpad és a kamera szeressen.

 

-  Mi az, amire a legbüszkébb?

 

- Néhány nappal ezelőtt meglátogattam a kisöcsémet, akivel kapcsolatban egyébként nem nagyon szoktam nyilatkozni. Ő  autista,  melynek következtében speciális gondozásban, képzésben részesül. Szóval minap, amikor találkoztam vele, azt a kérdését illetve igényét fogalmazta meg nekem, hogy nagyon szeretne segíteni a hasonló sorsú gyerekeken és segítsek neki, hogy ezt hogyan érhetné el. Az a büszkeség, amit akkor éreztem, amiről persze csak most érzem, hogy büszkeséggé vált. Szóval az az érzés, azóta is itt van velem.

 

-  Mi volt élete legnagyobb csalódása?

 

- A csalódásairól az ember nem szívesen beszél, vagy csak a legbizalmasabb barátjával osztja meg. Voltak csalódások az életemben, de azokat jó gyorsan elengedni, és persze tanulni kell belőlük.

 

-  Mit gondol a most oly divatos diétákról, ön hogyan étkezik?

 

- A divatos diétákban nem hiszek, bár elég nehéz a divatos diéta fogalmát definiálni. Hiszen, ha attól divatos, hogy sokan művelik, akkor akár az én diétámat is lehet divatosnak nevezni, mivel elég sokan vannak, akik már felismerték, hogy a rendszeres testmozgás, valamint az egészséges étkezés és életmód talán a leghatékonyabb formája a súlycsökkentésnek. Én ezt vallom, és meg is izzadok érte nap mint nap.

 

NÉVJEGY

Molnár Ferenc Caramel 1982-ben született Szolnokon, majd Törökszentmiklóson élt egészen 17 éves koráig. Egy szörnyű tragédiát követően kezdett önálló életet. Bár zenével már régóta foglalkozott, de mindenhol elutasították. Életében jelentős fordulatot a Megasztár 2. szériájának győzelme hozott, szinte az élete minden területén, anyagiakban, érzelmekben és zenészként egyaránt. 2005-ben jelent meg az első lemeze, majd ezt követte első önálló albuma Nyugalomterápia címmel. Még abban az évben megtartotta első lemezbemutató koncertjét. Ettől kezdve karrierje és népszerűsége töretlen, sikert sikerre halmoz.

 

Pályafutásának legközelebbi állomásai:

– idén az ének iskolája egyik zsűritagja lesz

– május 3-án Craig Daviddel és a Kodály Filharmonikusokkal lép fel egy közös szuperkoncerten.

 

 

 

Előző

Megosztom… Tóth Vera énekesnő...

Következő

Megosztom… György Ádám, zongoraműv...

Kövess minket!