2021. Szeptember 28. | Vencel
Előző

Megosztom… Dallos Bogi, énekes, zenes...

Következő

Megosztom… Tóth Vera énekesnő...

Megosztom… Lábas Viki, énekesnő

Kérdéseink válaszadója Lábas Viki, a Margaret Island énekesnője, aki hangjával, az akusztikus és folkpopos hangzásvilágot elegyítő, népzenei elemekkel fűszerezet dalaik interpretálásával nagyon rövid idő alatt belopta magát a közönség szívébe. Nem véletlenül kapta meg a zenekar 2016-ban a Fonogram díj - Az év felfedezettje elismerést.

 

- Melyik volt hivatása legemlékezetesebb pillanata?

 

- Mikor idén megkaptuk az Év felfedezettje Fonogram díjat a Margaret Island-elJ

 

- Mennyire határozta meg későbbi párkapcsolatát az első szerelem?

 

- Semennyire

 

- Magyarországon kívül hol élne a legszívesebben?

 

- Svédországban, Finnországban vagy az Azori szigeteken.

 

- Mennyire befolyásolta környezete a pályaválasztásban, volt olyan híresség, vagy példakép, aki motiválta?

 

- Egyáltalán nem befolyásolt a környezetem. A családban mindenki mindig a maga útját járta és járja. Sosem voltam egy rajongó típus, így nem motivált soha más híresség és nem voltak példaképeim sem.

 

- Melyik a kedvenc könyve és miért?

 

- Grecsó Krisztián „Mellettem elférsz”. Igazából az összes Grecsó könyvet nagyon szeretem, mert a sajátos világa és a kacifántos szálak egyaránt kikapcsolnak és elgondolkodtatnak. Mióta Budapesten élek, azóta jobban tudok azonosulni is velük.

 

- Mit gondol a személyiségéről, milyennek tartja magát?

 

- Határozott személyiség vagyok, de kellően vicces, nyugodt és vidám. Nagyon hangulatember vagyok, de ezt szinte már meg is kívánja a szakmám, az éneklés. Vidéki lányként belém nevelték a munka szeretetét, amiért nagyon hálás vagyok. Nem szeretem a felületes, érdektelen dolgokat. Jó önismerettel bírok, folyamatosan fejlődök, tanulok, ismerkedem magammal és a világgal, s talán ezáltal is nagyon nyitott vagyok mindenre és mindenkire.

 

- Mi az, amitől a legjobban retteg?

 

- A haláltól.

 

- Mennyire teljesültek be gyermekkori álmai? 

 

- Beteljesültek, mivel minden este a színpadon énekelhetek élőben egy fantasztikus zenekarral, akikkel saját dalokat írhatunk. Már én is írok dalszövegeket, jobban belefolyok a zenei háttérmunkálatokba. Az lett a munkám, amit a világon a legjobban szeretek. Folyamatosan tudok fejlődni, ez is egy álom volt számomra. És minden még csak most kezdődött el!

 

- Mi a véleménye az adományvonalakról és azok hatékonyságáról, lépett már fel jótékonysági eseményen?

 

Rengeteg jótékonysági eseményen léptünk már fel a zenekarral, vagy támogattunk különböző alapítványokat. A családom is kiskorom óta támogat különböző szervezeteket. Belém lett nevelve ennek a fontossága, úgyhogy ahol tudunk, segítünk. A Margaret Island-el is tervezzük, hogy a jövőben nagyobb társadalmi szerepvállalást vegyünk a nyakunkba. Gondolkozunk arról, hogy – ha már megtehetjük –, nyitunk egy Margaret Island ovit, ahol az óvónők nem vehetnek elő mai kütyüket ( tab, laptop, telefon stb), ellenben sokat kell a természetbe menni a gyerekekkel, rendszeresen meséket, szép történeteket olvasni nekik és természetesen a mindennapos zene sem maradhatna el. A hatékonyságon pedig mindig lehet mit fejleszteni.

 

- Ön szerint a hiúság pozitív vagy negatív tulajdonság, mennyire tartja magát hiú embernek?

 

 - Szerintem minden ember hiú valamennyire, de szeretném azt hinni, hogy a többség egészséges keretek között hiú. Ha meghallom ezt a szót a hideg is kiráz, szóval valamiért én zsigerileg nem kedvelem a hiúságot. Vannak sokkal fontosabb dolgok a világban, mint az állandó magunkkal törődés és saját magunk pillérezése. A mai világ arra nevel minket, hogy legyünk minél hiúbbak, de remélem, egyszer felébredünk és elkezdünk végre a fontos dolgokkal foglalkozni, mint a család, gyerekek, környezet, állatok stb.

 

- Mi az, amire a legbüszkébb?

 

 - Büszke vagyok arra, hogy a zenekarral olyan értéket képviselünk és próbálunk átadni, ami manapság már kezd kimenni a divatból. Igen, mi a nehezebb utat választjuk. Büszke vagyok arra, hogy a tiszta örömzene és szeretet mögé egyre több ember csatlakozik és eljönnek meghallgatni minket, az élő koncertjeinket követően beszélgetnek velünk, küldenek papírhajókat és leveleket. Természetesen ezzel párhuzamosan nagyon büszke vagyok a családomra és a barátaimra, valamint azokra az emberekre, akik körül vesznek nap, mint nap. Fantasztikus emberek és lenyűgöző tehetségek, akik szorgalmas, alázatos munkát végeznek az élet minden szegmensében nap, mint nap.

 

- Mi volt élete legnagyobb csalódása?

 

- Életem legnagyobb csalódása az volt, mikor rá kellett jönnöm arra, hogy az én életem is véges, ezért próbálok minden egyes Földön töltött percet megbecsülni.

 

- Mit gondol a most oly divatos diétákról, ön hogyan étkezik?

 

A zenészek életében szerintem megoldatlan probléma kis hazánkban a rendszeres és normális étkezés és étkeztetés. Benzinkutas kaján vagy gyors kaján kell élnünk, és amikor más alszik és regenerálódik, mi akkor dolgozunk, égetjük a szénhidrátot és leszünk éhesek. Nagyon kevés fesztivál és klub van, aki odafigyel a meleg ételes ellátásra a zenekarok cateringje tekintetében.

 

A most divatos diétákról pedig nem sok fogalmam van, mert nem követem. Próbálok sok gyümölcsöt, zöldséget enni a nagy hajtás és végeláthatatlan munka közepette, de megmondom őszintén, hogy egy friss juice-nak vagy bármilyen ropogtatni való magnak örülök napközben. Sajnos ennyi fér bele jelenleg. Ne felejtsük el a nagymamáink nagy kincsét, a finom befőtteket, a házi ketchupot, a házi majonézt és ősszel a finom mustot! Abból kell dolgoznunk itthon amink, van.

Fotó: Szigeti Margit

Előző

Megosztom… Dallos Bogi, énekes, zenes...

Következő

Megosztom… Tóth Vera énekesnő...

Kövess minket!