2021. Április 12. | Gyula
Előző

Lányos anyukák – György-Horváth Zs...

Következő

Hivatása író – Garaczi László...

Lányos anyukák – Kozma Orsi

Ebben a hónapban olyan művészeket kérdeztük, akik – amellett, hogy magas szinten űzik művészi hivatásukat – mindennapjaikat lányos anyukaként élik. Kérdéseinkre elsőként a tehetséges énekesnő,  Kozma Orsi válaszol, aki ikerlányai mindennapjait egyengeti következetességgel és nagy-nagy szeretettel.


- Mit tesz amikor gyermekei nyilvános helyen hisztiznek?

- Próbálom megnyugtatni őket, vagy félrevonulunk, ha tudunk, és próbálom megbeszélni a helyzetet.


- Mennyire szól bele lányai öltözködésébe?

- Van, amikor reggel kikészítem a lányaim ruháit, de van, amikor ők javasolnak valamilyen szettet. Nagyon ügyesen tudják összeválogatni a ruháikat, szóval hagyom, hogy ők is kibontakozzanak.

- Ön melyik típusba tartozik, olyan anya, aki féltőn, babusgatva szereti lányait, vagy, aki hagyja, hogy saját „kárukon” tanuljanak?

- Szituációtól függ. Egészségesen aggódom a gyerekeimért, de vannak olyan helyzetek, amikor csak a partvonalról szurkolva tudok segíteni.

-  Ön szerint hol a határ a kényeztetés és az óvó szeretet között?

- Egyénfüggő, hogy kinél mi a határ, illetve milyen határokat, szabályokat szab egy szülő. Mi is lefektettük ezek az alapokat, következetesen neveljük a gyerekeket. Én kifejezetten szigorú anyukának tartom magam, annak ellenére, hogy a férjemmel sokszor kényeztetjük őket, de nem csak ajándékokkal. Sokat nevetünk, játszunk, dögönyözzük a gyerekeket.


- Mennyit örököltek kislányai az ön tehetségéből, benne van a pakliban, hogy követik önt a művészi hivatásában?

- Anna és Sára lányom még csak három évesek. Az már most látszik, hogy nagyon jó a fülük, van ritmusérzékük, fogékonyak a zenére, táncra, ráadásul nagyon szeretik is. De szeretnénk minél több dolgot megmutatni nekik a világból, hogy ne csak anyukájuk hivatását ismerjék.

- Mennyire tartja fontosnak, hogy gyermekei sportoljanak, s ha igen, melyik sportágat űzik?


- Mivel még kicsik, így néptánca és tornára jártak eddig, illetve a bölcsiben volt gyermekjóga, amit nagyon megkedveltek. Kaptak biciklit a születésnapjukra, most tanulják a bringázást. Tervezzük, hogy minél előbb megtanuljanak úszni és síelni is. Szerencsére a lányok nagyon mozgékonyak, sokszor kérik, hogy tornázzunk egyet vagy táncoljunk a kedvenc zenéikre.
Összeállította: Tobak Viki / Batamonimanagement

Előző

Lányos anyukák – György-Horváth Zs...

Következő

Hivatása író – Garaczi László...

Kövess minket!