Egy izgalmas illat

EGY RENDKÍVÜLI VIRÁG, MELY IZGALOMBA HOZ

Az 1957-es eredeti változat után a 2018-ban bemutatott L’Interdit Eau de Parfum-mel a Givenchy a merész nőiességet ünnepli. Azokat a nőket, aki semmit nem tiltanak meg maguknak és senkitől nem fogadják el a tiltást. Egy izgalmas illat, mely a szabályok átlépésére ösztökél.

 

 A Divatház leírása szerint a L’Interdit különlegessége “az első underground virág”. Az illat virágos szívjegyét egy sötét fás akkord jegyeivel egyesítették: a fehér virágok túláradó nőiessége találkozik egy ellentétes, titokzatos oldallal. 2021 tavaszán a Givenchy a L’Interdit egyik meghatározó összetevőjét emelte ki és megalkotta az Edition Millésime kiadást: ez a karakteres narancsvirág fokozza az illat kábító hatású fehér virágcsokrának ragyogását.

 

EGYIPTOM – 2020. MÁRCIUS

A parfüm alkotói (Anne Flipo, Fanny Bal és Dominique Ropion) az Edition Millésime-mel egy új, még fel nem tárt területre vitték a L’Interdit-t. Ehhez Egyiptomban találtak egy különleges narancsvirágot kifejezetten a Givenchy számára. A narancsfák a Nílus-deltában, a tengertől nem messze élnek és virágoznak március és április hónapban, mikor illatukkal betelítik a vidéket, mely a tavasz beköszöntének hírnöke is.

 

A GIVENCHY RÉSZÉRE FENNTARTOTT TERMÉS

A narancsvirág, mely a L’Interdit Millésime szíve, egyedülálló pillanat és minőség eredménye. Minden egyes üveghez több mint 100 virágot használtak, melynek betakarítása 2020 márciusában történt. Az értékes szirmokat a fák alatt szétterített fehér lepedőkön gyűjtik össze. Ez után a friss virágokat azonnal kezelik, hogy megőrizzék frissességüket és illatbeli gazdagságukat. Így tudja a L’Interdit Millésime ennek a kivételes virágnak minden árnyalatát kibontakoztatni.

 

Az illat abban a pillanatban, ahogy belélegzed életteli, napsütötte narancsvirággal robban be. Ezt a lédús keserű narancs és a friss gyömbér fokozza. Majd a narancsvirág absolute gazdag, mézes oldala bontakozik ki, hogy az addiktív tubarózsával egy édes szívjegyet alkosson, mely kontrasztban áll a Neroli gyümölcsös finomságával. Az érzékiséget a pézsma és a mandulatej fokozzák, melyek vetiver és pacsuli eszenciával magával ragadó fás akkordot hoznak létre. Új illateredmény, melyet titokzatosság és ragyogás jellemez.

 

EGY KIADÁS A FENNTARTHATÓSÁG JEGYÉBEN

Az Edition Millésime számára valamint a társadalmi és környezetvédelmi felelősségvállalási politikájának megfelelve a Givenchy fenntartható forrásból szerzi be a narancsvirágot: környezetvédelmi elkötelezettségéről híres egyiptomi termelő nyersanyagát használják. Ez a hálózat biztosítja, hogy a narancsvirág termesztésében és betakarításában résztvevő nők és férfiak tisztességes munkakörülmények között dolgozhassanak. A Givenchy partnere rendszeresen látogatja a területet, különösen a betakarítás idején.

 

A Givenchy ennél a kiadásnál mutatja be az új csomagolást, melyet úgy terveztek, hogy limitálják a környezetre kifejtett hatást: csökkentették a méretét, 10%-kal kevesebb anyagot használtak hozzá, a külső doboz pedig FSC® (Forest Stewardship Council®) által tanúsított, fenntartható forrásból származik.