2021. Május 16. | Mózes, Botond

Villányi „pink” maraton

Huszonhárom borászat és több száz közreműködő részvételével idén hatodik alkalommal rendezik meg a Villányi Rozé Fesztivál és RozéMaratont, az ország egyik legvidámabb és legszínesebb borfesztiválját.


A rozé karakteréhez illeszkedő fiatalos, lendületes rendezvény fénypontja kétségkívül a július 15-ei jelmezes RozéMaraton, ahol a jelentkezők a rozé színét idéző ruhákban, zenés felvezetéssel, igazi karneváli hangulatban futják végig a három kilométeres távot, miközben rozéfröccsel és málnaszörppel frissíthetik fel magukat.

A villányi borászok közül többen nemcsak boraikkal vesznek részt a rendezvényen. A Bock Pince képviseletében például az előző évekhez hasonlóan Bock Valér is végigfutja a távot, ezzel is bizonyítva, hogy a pincészet csapata az olyan frissítő rozék készítése mellett, mint a legutóbbi Országkóstolón „Borkiválóság”-nak választott szamócás, málnás, vidám karakterű 2016-os Bock Rosé Cuvée, a futásban is élen jár.

A versenyen a gyorsaságon kívül az ötletességet is díjazzák, a rózsaszínbe öltözött futók megjelenését ugyanis színpadi jelmezmustrán értékeli a zsűri. A kétnapos rendezvényen a koncertek, gasztronómiai- és sportprogramok mellett természetesen borbarangolásra is van mód: a borvidék legjobb pincészetei a Villányi Rendezvénytéren gyűlnek össze, és együtt mérik a nyár egyik legfrissebb és legüdítőbb italát, a villányi rozét.

Helyszín és időpont: Villány, 2017. július 14-15-én

Kövess minket!