2021. Január 17. | Antal, Antónia

Tavaszi Pizza spárgával

Hozzávalók (4 fő előétel)

Ha fő ételként kívánjuk fogyasztani, akkor duplázzuk meg a hozzávalókat.

 

1 pizza tészta (kb.32 cm)

500 g zöldspárga

8 szelet sonka

3-4 szárított paradicsom

200g krémsajt

3-4 evőkanál medvehagyma pesto

1 db parmezán, egész

ízlés szerinti só, frissen őrölt bors

olívaolaj

 

Elkészítés:

Először is tisztítsuk meg a spárgát. Késsel távolítsuk el a száráról a pikkelyeket, majd vágjuk, vagy törjük le a spárga végeiről 1-2cm-et. Egy fazékba, vagy spárgafőző edénybe öntsünk vizet, s a már forrásban lévő vízhez adjunk sót, helyezzük bele a spárgát és vastagságtól függően főzzük 7-12 percig. Közben készítsünk elő egy tál jéggel töltött vizet. Ebbe helyezzük bele a megfőtt spárgát. (Ez azért fontos, hogy azonnal állítsa le a főzési folyamat, valamint hogy a spárga megtartsa erős zöld színét.) Ha teljesen kihűlt vegyük ki az edényből, csöpögtessük le és töröljük át konyhai papírtörlővel.

 

Eközben a pizza tésztát helyezzük be egy tepsibe. A szárított paradicsomot vágjuk finomra, és tegyük egy kis tálba. Krémsajtot folyamatos kevergetés mellett olvasszuk meg és fűszerezzük sóval és borssal. A krémsajt masszát már kenjük el a pizza tésztán, tegyük rá a szárított paradicsomot. A spárgát vágjuk hosszában félbe, és helyezzük legyező alakban a pizzára. Reszeljünk le parmezán sajtot és azzal is szórjuk meg. A 220 ° C-ra előmelegített sütőben kb. 12 percig süssük.

 

Közben vágjunk a parmezánból hajszálvékony szeleteket. Ha a pizza megsült helyezzük egy vágódeszkára, fedjük be a sonka és a parmezán szeletekkel. Végül a pestót ízesítsük néhány csepp olívaolajjal és azzal is ízesítsük a már elkészült pizzánkat.

 

Kövess minket!