2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Quacamole...

Következő

Spenótos tortilla...

Halászpörkölt (Moquece de peixe)

Hozzávalók (4 személyre):

50 dkg tengeri halfilé, kb. 4 cm-esre darabolva

50 dkg nagyméretű garnélarák, megtisztítva

2 ek. olívaolaj

2 fej hagyma feldarabolva

2 db nagy kaliforniai paprika felkarikázva

1 hosszú piros chili paprika vékonyra szeletelve

40 dkg paradicsom felkockázva

4 dl kókusztej

2-3 cm gyömbér, lereszelve

korianderlevél

4 db mogyoróhagyma, apróra vágva

 

A páchoz:

1 db lime leve

1/2 ek. őrölt kömény

1 ek. pirospaprika

2 tk. aprított fokhagyma

1 tk. só

1 tk. őrölt bors

 

Elkészítés:

Először készítsük el a pácot. Ehhez keverjük össze a lime levét a köménnyel, a pirospaprikával, a fokhagymával, a sóval és a borssal. Forgassuk bele a haldarabokat és legalább 1 órát, de lehetőleg 24 órát hagyjuk állni a hűtőben. Ha kivettük a halat a hűtőből egy nagyobb méretű serpenyőben hevítsük fel az olajat, és pirítsuk meg a hagymát. Tegyük bele a kaliforniai paprikát, a paradicsomot, a fél chili paprikát és a gyömbért. Főzzük össze kb. 5 percig, hogy a paradicsom teljesen puha legyen. Öntsük fel a kókusztejjel és tegyük bele a bepácolt halszeleteket. Főzzük 3-4 percig, majd tegyük bele a garnélarákot. Ezzel is főzzük kb. 3-4 percig.  Ha kész, szórjuk a tetejére a maradék chilli paprikát, a koriander leveleket és a mogyoróhagymát. Főt rizzsel tálaljuk.

 

Előző

Quacamole...

Következő

Spenótos tortilla...

Kövess minket!