Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg tengeri halfilé, kb. 4 cm-esre darabolva
50 dkg nagyméretű garnélarák, megtisztítva
2 ek. olívaolaj
2 fej hagyma feldarabolva
2 db nagy kaliforniai paprika felkarikázva
1 hosszú piros chili paprika vékonyra szeletelve
40 dkg paradicsom felkockázva
4 dl kókusztej
2-3 cm gyömbér, lereszelve
korianderlevél
4 db mogyoróhagyma, apróra vágva
A páchoz:
1 db lime leve
1/2 ek. őrölt kömény
1 ek. pirospaprika
2 tk. aprított fokhagyma
1 tk. só
1 tk. őrölt bors
Elkészítés:
Először készítsük el a pácot. Ehhez keverjük össze a lime levét a köménnyel, a pirospaprikával, a fokhagymával, a sóval és a borssal. Forgassuk bele a haldarabokat és legalább 1 órát, de lehetőleg 24 órát hagyjuk állni a hűtőben. Ha kivettük a halat a hűtőből egy nagyobb méretű serpenyőben hevítsük fel az olajat, és pirítsuk meg a hagymát. Tegyük bele a kaliforniai paprikát, a paradicsomot, a fél chili paprikát és a gyömbért. Főzzük össze kb. 5 percig, hogy a paradicsom teljesen puha legyen. Öntsük fel a kókusztejjel és tegyük bele a bepácolt halszeleteket. Főzzük 3-4 percig, majd tegyük bele a garnélarákot. Ezzel is főzzük kb. 3-4 percig. Ha kész, szórjuk a tetejére a maradék chilli paprikát, a koriander leveleket és a mogyoróhagymát. Főt rizzsel tálaljuk.