2021. Október 24. | Salamon
Előző

Mesés tájjak világhírű nedűkkel...

Következő

Vintage ősz Noszvajon...

Egzotikus ünnepi élmény

Szingapúrban korcsolyázni egy szál pólóban.

A szingapúriak szeretnek ünnepelni, és ez alól a karácsony sem kivétel. Decemberben a város egy fényárban úszó varázslatos paradicsommá alakul, az ünnepi hangulat pedig az egész várost magával ragadja.

 

November 30-tól december 26-ig egy valódi Karácsonyi Csodaországban érezhetjük magunkat a Gardens by the Bay buja dzsungeljében. Az ikonikus park 1 millió négyzetméterét ilyenkor extravagáns karácsonyi díszbe öltöztetik; egy hatalmas karácsonyfa kap benne központi helyet és különböző színekben pompázó, gyönyörű fénydekorációval ékesítik fel a kertet.

 

A Karácsonyi Csodaország az egész családnak tartogat meglepetéseket: többek között cirkuszi akrobaták és bűvész show-k gondoskodnak a szórakozásról, ráadásul egy kültéri korcsolyapálya is várja a mozgásra vágyókat. Azoknak, akik szeretnek enni, a fesztivál ínycsiklandó street food és elérhető gourmet kínálattal készül a világ minden tájáról. Szingapúrban az átlagos decemberi hőmérséklet 28 °C, így didergés nélkül élvezheted a karácsony örömeit. Miért ne korcsolyázzunk egyszer pólóban?

 

Karácsonyi bevásárlás Hongkongban

Hongkong híres shopping mennyország, ahol az alacsony adóknak köszönhetően megfizethető áron kínálják a termékek végtelen sorát. Számos más előnye is van azonban Kína déli részén letudni a karácsonyi bevásárlást: az évnek ebben a szakában kevesebb a turista, és a hőmérő általában kellemes 20 °C körüli hőmérsékletet mutat.

 

A vásárlás mellett a téli fesztiválokért is érdemes decemberben ellátogatni Hongkongba. November 29-től január 1-ig az ikonikus Victoria Harbour Skyline-t a helyi és nemzetközi művészek által készített, ámulatba ejtő fényinstallációval díszítik fel. Emellett a város karácsonyfákkal, karácsonyi dekorációval, tűzijátékkal, koncertekkel és más karácsonyi programokkal telik meg.

 

Ha másfajta adventi élményre vágyna a család, a hongkongi Disneyland kötelező látnivaló. Decemberben az egész vidámparkot a karácsony témájának szentelik, ahol minden nap felvonulással ünnepelnek a Disney rajzfilmfigurák. Ha nem rajongsz a felvonulásokért

különböző karácsonyi programok és show-k gondoskodnak róla, hogy az egész családot átjárja az ünnepi hangulat.

 

Egyedi ajándékok Afrikából

December 1-2. között szervezik meg a Linden Market hagyományos karácsonyi vásárát Johannesburg egyik legszebb kertvárosában, Emmarentiában. A vásár, ami a Dél-afrikai Köztársaság egyik legnépszerűbb adventi vására, egy botanikus kertben található és inkább emlékeztet egy fesztiválra, mint egy hagyományos karácsonyi vásárra. A Linden Market több mint 160 standján egyedi és minőségi termékek sorakoznak fel, különös hangsúllyal a helyi tervezőkön és kézműveseken. A különleges ruhák, ékszerek, kozmetikumok, konyhai eszközök, kerámiák és műtárgyak között mindenkinek könnyedén találsz majd ajándékot a listádról, és talán még magadat is megleped valamivel!

 

A csodás környéknek, helyi művészek koncertjeinek, különböző gyerekprogramoknak és a helyi ételek széles választékának köszönhetően a Linden Market igazán különleges elő-karácsonyi élményt nyújt a látogatóknak.

 

December 3-tól 20-ig, a Pinelands Craft & Gift vásár Fokváros egyik elővárosában nyílik, az ún. Kertek városában. A városi kertészeti mozgalom által meghatározott gyönyörű környék több mint 180 helyi kézművesnek ad otthont ezekre a napokra. Kézzel készített üdvözlőlapok, karácsonyi díszek és ruhák, ékszerek, játékok, bútorok széles választékával találkozhatsz. Közben pedig végigkóstolhatod a helyi különlegességek széles választékát, vagy egyszerűen csak követhetjük a helyiek szokását, és egy szelet sütemény és egy csésze tea mellett folytathatjuk a vásárlást.

 

A decemberi átlaghőmérséklet Johannesburgban és Fokvárosban is 20-25°C között van, így a gyapjúruhákat nyugodtan otthon hagyhatjuk az utazás idejére.

 

Kivilágított Tokió

Tokió egész évben a fények városa, köszönhetően a különböző világító reklámfelületek ezreinek, amelyek elárasztják a várost. Decemberben viszont más fényforráson van a hangsúly. A téli hónapok alatt a japán főváros számos része különböző színű fényfüzérekkel van feldíszítve, a cseresznyefáktól, a császári kerteken át a villanypóznákig.

 

A város néhány pontján még az ún. fénytenger jelenséget is megtapasztalhatjuk – ilyen pl. a Caretta bevásárlóközpont, a Shiodome negyedben, ahol több mint 250 ezer LED gömb gondoskodik az ünnepi világításról. A fényshow, amelynek minden évben más a témája, különleges karácsonyi hangulattal várja a látogatókat.

 

A Caretta viszont nem az egyedüli, amely nagy hangsúlyt fektet a karácsonyi dekorációkra és a lenyűgöző fényekre – számos bevásárlóközpont áldoz arra, hogy fénybe borítsa a karácsonyi időszakot a vásárlói számára. Bár Tokióban nincsenek hagyományos karácsonyi vásárok, a város így mégis ideális helyszín lehet a karácsonyi ajándékvásárláshoz. A japán főváros viszont nem csupán a különböző árkategóriájú vásárlásokra alkalmas – itt érhető el a világ egyik legjobb étteremkínálata is, a város éttermeinek van összesen a világ legtöbb Michelin csillaga.

Szöveg és fotó: Váradi Adrienn, Emirates

Előző

Mesés tájjak világhírű nedűkkel...

Következő

Vintage ősz Noszvajon...

Kövess minket!