2021. December 03. | Ferenc
Előző

Röviden… az adventről...

Következő

Röviden… a halhatatlanságról...

Röviden… az osztrákokról

Sokakat sokkolt az osztrákok döntése járvány-ügyben, mellyel lényegében tíz napra bezárták az országot.

Különösen, hogy ezzel ugyanúgy sújtják az oltottakat is, mint az oltatlanokat. Igazából furmányos az osztrák kormány, mert behozta ebbe a folyamatba a demokráciát.

Olyan ez, mintha egy társasházban elromlik a lift, az emeletiek és a földszinten élők, akik soha nem is használják, egyaránt fizetik a javítást. Próbálna is valaki ez ellen alulról ágálni, rögtön lekapnák a tíz körméről.

Lényegében ez fog történni az osztrákoknál is: a többségben lévő oltottak porig alázzák majd az oltatlanokat, akik nem rendeletre, hanem egy morális cserépszavazástól tartva előbb-utóbb beadják majd a derekukat.

Ötletes módszer, de óva inteném a hazai döntéshozókat, hogy nálunk is alkalmazzák, mert ahogy egy korabeli lap írta még azokból az időkből, amikor összekötött minket a Monarchia: „Tudvalevő, a magyarok farsangja nem az az álarcos bál, ami gyöngéd. Mivel beléjük sulykolták, hogy mindig is vitézi népség, harcias nemzet voltak, a báli mulatozásban is a teljes fékevesztettség, majd pedig a komor, önemésztő kapituláció jellemzi a magyart”.

Tóth Gábor Ákos
Előző

Röviden… az adventről...

Következő

Röviden… a halhatatlanságról...

Kövess minket!