2022. Augusztus 12. | Klára
Előző

Röviden… a szóvivőről...

Következő

Röviden… a látszatról...

Röviden… az érdekérvényesítésről

Röviden… az érdekérvényesítésről

 

Azt gondolom, sokszor a nagy hangzavarban elvesznek az ügyek. De hogy lehet másképp is csinálni, arra azért van jó példa.

 

Kezdjük onnan, hogy amikor a szüfrazsettek kimentek az utcára kikiabálni a nézeteiket, akkor a (leginkább férfi) rendőrök elgyepálták őket. Senki nem volt tekintettel a tüntetők női mivoltára. Nyilván nem vizsgálták, de feltételezésem szerint a nőverő rendőrök között akár lehettek négerek, homoszexuálisok, pedofilok, és meggyőződéses ateisták is. Ami akkor senkit nem érdekelt.

 

A szüfrazsettek lényegében belekalkulálták az érdekérvényesítésbe, hogy alaposan megruházzák őket. Manapság bonyolultabb a helyzet, mert a faji, nemi, vallási elköteleződés sajnos nem magánügy többé, tehát nem csak azért nem illik nőket bántalmazni, mert nem szabad, hanem mert a bántalmazón is bármikor lehet fogást találni.

 

Azt gondolom, sokszor a nagy hangzavarban elvesznek az ügyek. De hogy lehet másképp is csinálni, arra azért van jó példa. Látott például bárki olyat, hogy tömegek vonulnának a parlament elé szabad eutanáziát követelve?

Tóth Gábor Ákos

Előző

Röviden… a szóvivőről...

Következő

Röviden… a látszatról...

Kövess minket!