2022. Január 24. | Timót
Előző

Röviden… a Mikulásról...

Következő

Röviden… az osztrákokról...

Röviden… az adventről

„Advent, avagy eljöve a kisböjt”... Egyes vidékeken így emlegeti a népnyelv az adventet. A régmúltból származó keresztény vallási magyarázatok mellett – melyek szerint életünk alapnyomorúsága nem a „túl kevés”, hanem a „túl sok” kísértése – nemrég egy érdekes forrásra is leltünk: történetesen egy kis közép-európai monarchia, Ma... Marketingország vezette be a fogalmat, méghozzá igen egyedi módon.

 

Alapvetően népegészségügyi megfontolásokból indultak ki és először hátrányos sorsú gyerekeken, illetve a szüleiken tesztelték a „Böjt” fedőnévvel ellátott programot, hátha sikerül ezáltal felzárkóztatni őket.

 

Az elgondolás tudományos háttérszakértői szerint ugyanis a visszafogott táplálkozás pihenteti az emésztőrendszert, időt biztosít a méreganyagok felszabadításához és kiürítéséhez, ami által az ember közérzete javuló tendenciát mutat.

 

„Elménk is felfrissül, éberebbek leszünk nappal, éjjel pedig nyugodtabban alszunk” – áll a hivatalos tájékoztatóban.

 

Tegyük hozzá, Marketingország böjtfelelősei nem ülnek a babérjaikon, teli vannak új, megvalósításra váró ötlettel. Talán már nem kell sokáig várni azokra a dicsőséges napokra, amikor útjára indul a Böjt a Teli Stadionokért, a Böjt a 2-es Blokkért, vagy éppen a Böjt a Böjtért.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Röviden… a Mikulásról...

Következő

Röviden… az osztrákokról...

Kövess minket!