2022. Május 17. | Paszkál
Előző

Röviden… a látszatról...

Következő

Röviden… a nyár végéről...

Röviden… a vezetőkről

Nem lehet jobban megfogalmazni, mint ahogy egy világhírű életviteli tanácsadó, Robin Sharma tette. „Az emberi ego durva felpuffadása jelenti a legnagyobb foglalkozás közbeni veszélyt a világszínvonalú vezetőkre nézve, függetlenül attól, hogy az üzleti életben, a sportban, a művészetek vagy a tudomány világában vagy éppen a politikában tevékenykednek.

 

Úgy tűnik, hogy amikor valakire rámosolyog a szerencse, remek eredményeket ér el, és az emberek meggyőzik arról, hogy képes a vízen járni, akkor mindezek következében önteltté válhat. Aminek a túlzott büszkeség és a veszélyesen nagy magabiztosság a velejárója. A legsikeresebb vállalatok is ugyanezt a hibát követik el. Elfelejtkeznek arról, hogy a fogyasztó a valódi nagyfőnök, és nem törődnek annak a lehetőségével, hogy a vetélytársaik egyik pillanatról a másikra kiüthetik őket a nyeregből.

 

Ez akkor történhet meg, ha leállnak a fejlesztéssel, a kimagasló érték megteremtésével, és nem teszik boldoggá mindazokat, akik miatt az üzleti életben maradhatnak. Elbuknak akkor is, ha már jobban érdekli őket az, hogy a saját cégük nevét viselő felhőkarcolóban legyen a főhadiszállásuk, mint hogy jobbá tegyék az ügyfeleik életét.”

Csak annyit tennék hozzá: úgy legyen.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Röviden… a látszatról...

Következő

Röviden… a nyár végéről...

Kövess minket!