2022. Január 29. | Adél
Előző

Röviden… a kertmoziról...

Következő

Röviden… a sportról...

Röviden… a tonhalról

A világ rendkívül változatos, mindig tartogat meglepetéseket: ilyen volt az is, amikor néhány ember elkezdte tonhalnak képzelni magát. Nemigen volt rá magyarázat, a tudósok is csak ímmel-ámmal foglalkoztak a jelenséggel, néhány országban viszont, ahol folyamatos védekezésre voltak berendezkedve, és éberen figyelték az átlagostól eltérő megnyilvánulásokat, mozgolódni kezdtek a törvényalkotók.

 

„Ezek olyanok, mint a homárok” ismételgették a parlamenti folyosókon, és sejtelmes félmosoly kíséretében csippentettek egyet a szemükkel. (Mondjuk az érintett polgárokon egyáltalán nem látszott, hogy tonhalnak képzelik magukat. Nem úsztak többet az átlagosnál, többük a tengert sem látta életében.)

 

Először az óceánok világával foglalkozó természetfilmek nézését tiltották meg a kiskorúaknak, majd az ilyen alkotásokat sugárzó tévécsatornákat záratták be, végül az említett halfaj létét is törölték az adatbázisokból. Amikor a tonhal halászatát is betiltották, kicsit ugyan megroggyant a világgazdaság, viszont a pszichológusok jól kerestek azokon a tömegeken, akik szembesülve azzal, hogy mihez asszisztáltak, pénisznek képzelték magukat.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Röviden… a kertmoziról...

Következő

Röviden… a sportról...

Kövess minket!