2022. Január 29. | Adél
Előző

Röviden… a „csodákról”...

Következő

Röviden… az együttlétről...

Röviden… a szerencséről

Bár számtalan babona, hagyomány, hiedelem kerül elő a szerencsével kapcsolatban szilveszterkor, a legnagyobb misztikummal nem szoktunk foglalkozni: vajon hol döntik el, hogy immár elég bevételt termeltek Fortuna kábszer függői, nosza akkor ezen a héten legyen telitalálatos szelvény.

 

Merthogy mostanában, amikor ezer sebből vérzik az ország, mert Brüsszel Jolly Jokerei összevissza tekergetik a pénzcsapot, érezhetően megritkultak a milliárdos nyeremények. Melyek ezáltal csak még kívánatosabbak a játékszenvedély mindazon csóró betegeinek, akik saját élhetetlenségük okán kiszorultak a kaszinókból.

 

A legnagyobb bevételt elkönyvelő állami cég beszállítóiról beszélünk, akik lényegében heti szelvényvásárlásaikkal stabilizálják az ország pénzügyi helyzetét. Amiről csak a Münchhausen effektus jut szembe: a mesebeli, nagyot mondásáról híres báró a saját hajánál fogva húzta ki magát és lovát a mocsárból, s ezzel jelképe lett az önsegítésnek.

Sajnos azonban Münchhausenről az is kiderült, hogy krónikus hazudozó. Ha azt állítja, hogy a szerencse forgandó, el ne higgyétek neki.

Tóth Gábor Ákos

Előző

Röviden… a „csodákról”...

Következő

Röviden… az együttlétről...

Kövess minket!