2022. Július 04. | Ulrik
Előző

Röviden… a másságról...

Következő

Röviden… a tonhalról...

Röviden… a kertmoziról

Minap A nomádok földje című filmet szerettük volna megnézni Frances McDormand főszereplésével egy balatoni kertmoziban – de hát a vetítést elmosta az eső. A szabadtéri eseményeknek már csak ez a kockázata. Mint ahogy a főszereplő is vállalja a szabadsággal járó kellemetlenségeket és veszélyeket - más szemszögből a kalandot, a kockázatot.

 

A valódi életet. Aminek kapcsán csak az jutott eszembe, hogy egy időben – a szabad vállalkozás kilencvenes évekbeli hőskorában – nálunk a kertmozik sorra bezártak. Tönkrementek, valamit nem jól csináltak? Nem tudom, viszont közben a légkondis, foteles, családias mozicellák (afféle szellemi szabadulószobák) egyre kedveltebbek lettek.

 

Mi lehet ennek a magyarázata? Simán csak elpuhultunk volna? Vagy ebben is követjük a nyugati trendeket? Netán alkalmatlanok lennénk a szabadságra? A filmbéli főhősnő mindent bepakol a furgonjába és elindul, hogy modern nomádként a hagyományos társadalmon kívüli életet folytasson. Úgy egyébként ezt a filmet bőrig ázva is végignéztem volna… Te bevállalnád?

Tóth Gábor Ákos

Előző

Röviden… a másságról...

Következő

Röviden… a tonhalról...

Kövess minket!