2020. November 28. | Stefánia

Vízre szállt a BMW

A vitorlás szezon végét jelentő tradicionális regatta fényét a BMW Vision M NEXT tanulmányautó és számos exkluzív BMW M modell emelte a Francia Riviérán.

 

A BMW M divízió a jövőbe mutató BMW Vision M NEXT tanulmányautóval és egy BMW M850i Coupé vezette elegáns flottával ünnepelte szeptember 28. és október 6. között a Francia Riviérán az idei vitorlás szezon végét, a jachtsport és a vitorlázás szerelmeseinek gyűrűjében. A BMW Group 2015-ben állt hivatalos autóipari partnerként a Les Voiles de Saint-Tropez regatta mellé, amely immár húsz éve bocsátja közös vízre a hajóépítés évszázados történetének legendáit és a jacht-technológia legfejlettebb innovációit. Idén a regatta Wally Class kategóriájának győztesét a bajor prémiumgyártó BMW Trophy különdíjjal is jutalmazta.

 

A lélegzetelállító flottában több mint háromszáz vízi jármű gyűlt össze, a XX. század elején megrendezett Amerika Kupán is részt vett, fenséges J-class jachtoktól kezdve, a szénszálból készült hajótestre tervezett legmodernebb innovációkig – amely kiválóan passzol a BMW Vision M NEXT tanulmányautó forradalmi karakteréhez.

 

A A Les Voiles de Saint-Tropez a Francia Riviérán megrendezett vitorlásversenyek csúcspontja, amelyen idén a BMW Yachtsport és a BMW Franciaország mintegy kétszáz vendéget látott vendégül exkluzív szezonzáró partiján. A meghívott vendégek élőben hallgathatták meg Renzo Vitale zeneművész azon modern hangdizájnját, amelyet kifejezetten a BMW Vision M NEXT tanulmányautóhoz komponált.

 

Az egybegyűlteket Dr. Nicolas Peter, a BMW AG igazgatótanácsának pénzügyekért felelős tagja és Vincent Salimon, a BMW Franciaország ügyvezető igazgatója köszöntötte. A vendégek nem csupán a BMW Vision M NEXT tanulmányautót csodálhatták meg testközelből, de a BMW M850i Coupé luxusmodellt, a BMW M135i xDrive prémium kompaktot, valamint a BMW M2 Competition, a BMW M4 Competition és a BMW M5 Competition sportautókat is.

Tóth Gábor Ákos

 

Kövess minket!