A Louvre ihlette limitált széria

A párizsi Louvre múzeummal közösen megtervezett DS 7 CROSSBACK LOUVRE limitált széria immár Magyarországon is elérhető.

 

A kívül-belül egyedi változat a benne utazók számára megnyitja a jelenleg zárva tartó múzeum kapuit: a beépített alkalmazás segítségével 182 műalkotás titkait ismerhetjük meg podcastok segítségével. Az autóhoz ingyenesen járó „A Louvre barátai” kártya a Louvre múzeum újranyitását követően korlátlan belépést és számos exkluzív szolgáltatást biztosít a tulajdonos és partnere számára.

 

A DS Automobiles 2015-ös megalakulása óta áll partneri kapcsolatban a Louvre múzeummal. Az örökség és a modernség közötti szövetségen alapuló együttműködés a jövő építése érdekében jött létre. A múzeum jellegzetes stílusjegyeit mestereink a motorháztetőn, a csomagtartóajtón és az első ajtókon elhelyezett, finom kidolgozású speciális „Louvre” emblémákkal ültették át a DS 7 CROSSBACK LOUVRE modellbe. A tetőcsomagtartó sínekhez és a hátsó lámpák díszítőelemeihez hasonlóan, a DS WINGS hűtőrácsot, az alsó ablakszegélyeket és az ablakvezető síneket is egy fényes fekete díszítés emeli ki a környezetükből. A legapróbb részletekig egyedien kidolgozott fekete visszapillantó tükör burkolataira lézergravírozással felvitt piramis motívum még egy csipetnyi eleganciát kölcsönöz a modellnek.

 

A belső térben, a szellőzőkön és a műszerfalon 3D nyomtatásban, a középső rakodórekesz fedélének nappabőr borításán pedig dombornyomással – finom utalásként – jelenik meg az Ieoh Ming Pei által tervezett üvegpiramis motívuma. Az utazás művészetének jegyében a modellhez kétféle, hálózatról tölthető hibrid motort kínálnak: egy 300 lóerős (négykerék-meghajtású) és egy 225 lóerős (fronthajtású) E-TENSE változatot, melyeknek a kilométerenkénti CO2-kibocsátása 36 és 38 gramm között mozog, a kombinált ciklus szerinti üzemanyag-fogyasztásuk pedig 1,7 liter/100 km alatt van. Tisztán elektromos és kibocsátás-mentes üzemmódban, a WLTP norma szerint mérve, a hatótávolság akár az 58 kilométert is elérheti. A 300 lóerős motorral szerelt változat 5,9 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára.

 

A francia autóipari szakértelem legjavát képviseli a fekete ART BASALTE nappabőr kárpitozású DS OPERA utastéri inspiráció. A limitált modell a kifinomultságot fejlett technológiát képviselő berendezésekkel párosítja, mint például a szériafelszereltségként kínált önvezető rendszer, a kamera által vezérelt felfüggesztés, az aktív világítási rendszer, valamint számos vezetést segítő rendszer, beleértve a kibővített táblaolvasó rendszert, az aktív holttér-figyelő rendszert, a kamerával működő fáradtságérzékelő rendszert, vagy a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető aktív biztonsági rendszert, valamint a szellőző- és masszázs funkcióval rendelkező, fűthető első üléseket és a fűthető szélvédőt.

A DS különlegesség itthon elérhető változatai az E-TENSE 4x4 300 LE Perla Nera fekete és E-TENSE 225 LE platinaszürke fényezéssel.

Tóth Gábor Ákos