2022. Május 19. | Ivó, Milán
Előző

Az arisztokrácia diszkrét illata...

Következő

Egy reneszánsz nő – Jakab Edit...

Kék Gyémánt

Dr.László Ernő Gréta Garbo Marylin Monroe
Dr. Erno Laszlo neve összeforrott a Hollywoodi sztárokkal.Legismertebb páciensei: Gréta Garbo, Ava Gardner, Audrey Hepburn, Mrs.J.F.Kennedy, Marylin Monroe, Hubert de Givenchy voltak.

Dr. Erno Laszlo neve összeforrott a Hollywoodi sztárokkal. A budapesti és a berlini egyetemeken végzett fiatalember már pályája elején felhívta magára mind a szakma, mind a nagyközönség figyelmét, többek között azzal a szokatlan javaslattal, hogy a hölgyek az általánosan elterjedt arctisztító krémek helyett szappannal és vízzel mossák arcukat.

Mindezt tette a múltszázad húszas éveiben! Néhány évnyi praktizálás után megnyitotta Budapesten a Dr. László Ernő Tudományos Kozmetikai Intézetet, majd alig több, mint tíz év elteltével, 1939-ben Amerikába emigrált, ahol hírneve már megelőzte őt. A sztárok városába, Hollywoodba hívták, ahol a feltörekvő filmcsillagok bőrgyógyásza lett, majd megalapította saját intézetét New Yorkban, amely rövidesen a gazdag és híres társadalmi réteg szimbólumává vált.

Legismertebb páciensei: Gréta Garbo, Ava Gardner, Audrey Hepburn, Mrs.J.F.Kennedy, Marylin Monroe, Hubert de Givenchy voltak. Mindamellett, hogy ellátta híres pacienseit, számos bőrgyógyászati problémára talált megoldást, s jó néhány „elsőség" is az ő nevéhez fűződik.

Többek között Dr. László volt az első
- aki kialakított egy „bőrgyógyászati kozmetikum márkát" - aki személyre szabott bőrápoló rituálét alkotott
- aki önálló bőrápoló programot fejlesztett ki a tiniknek
- aki bőrápoló programot vezetett be a férfiak számára - aki a fényszűrőket és a bőr ph értékét szabályozó termékeket bevezette
- aki kifejlesztette a víz alapú bőrápolókat a zsíros bőrre

Dr.László Ernő kutatásai során megtalálta azokat a módszereket, amelyek során a víz jótékony hatását hasznosítani tudta, nem csak az arctisztításánál, hanem a hidratálásnál, valamint a bőr megerősítésénél és revitalizálásánál is. Erre a kutatásra alapozva alkották meg a Kék Gyémánt termékcsaládot is, amely ereje a Spirulina Maxima kék-zöld algából származik, amely forradalmilag változtatta meg a kozmetikai piacot. A termékcsalád a közelmúltban új termékkel, a szemkörnyékápoló szérummal és a feszesítő szérummal bővült.
Összeállította: Tobak Viktória
Előző

Az arisztokrácia diszkrét illata...

Következő

Egy reneszánsz nő – Jakab Edit...

Kövess minket!