2021. Március 05. | Adorján, Adrián
Előző

Házi koncert...

Következő

Szükséglakásból otthon...

Segítség a legkisebb babáknak

A koraszülés majdnem minden tizedik kisbabát és édesanyát érinti hazánkban, és bár ez megfelel a nemzetközi átlagnak, Magyarországon van még mit tenni a tájékoztatás, a diagnosztizálás és a kezelés terén. Ezért is különös jelentőségű a Rossmann és a Pampers most induló közös a jótékonysági programja, amelynek során a P&G minden Pampers pelenka vásárlása után 1%-kal, a Rossmann pedig az összegnek megfelelő termékadománnyal támogatja a Koraszülöttekért Országos Egyesületet.

 

A koraszülések aránya hazánkban 9%, ez évente nagyjából 8500-9000 koraszülött babát jelent, közülük több mint 6000 intenzív koraszülött osztályon (PIC) kezdi meg az életét. Dacára a koraszülés területén elért óriási fejlődéseknek, hazánkban ezen a téren van még tennivaló főleg a prevenció és a kezelés területén.  Az esetek harmadában nem lehet tudni, mi váltja ki a koraszülést, a fennmaradó részben az anyai és magzati betegségek, az anya életkora (18 év alatt és 40 év felett magasabb a kockázat), az ikerterhesség, terhességi cukorbetegség, magas vérnyomás, húgyúti fertőzések, korábbi koraszülés, a stresszes életmód, a rossz szociális és higiénés körülmények, a dohányzás, az alkohol- és drogfogyasztás játszhat szerepet.

 

A Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) az egyik legjelentősebb koraszülött babákat és szüleiket támogató nonprofit szervezet, amelynek fő célkitűzése a koraszülésben érintett családok megsegítése, elsősorban információk nyújtásával és a sorstársi közösség erejével.

 

A június 30-ig tartó kampány során a Pampers a Rossmannban megvásárolt Pampers pelenkák értékének 1%-ával támogatja a Koraszülöttekért Országos Egyesületet. Bíznak abban, hogy a három hónap során összegyűlt adományból a leghatékonyabb és legszükségesebb támogatást kapnak a sok törődést igénylő koraszülött kisbabák és szüleik

 

A Rossmann az üzleteikben a kampány ideje alatt megvásárolt Pampers pelenkák értékének 1%-ával egyenértékű sajátmárkás terméket biztosít a Koraszülöttekért Országos Egyesület számára, ezzel támogatva a koraszülött kisbabák mindennapjait.

 

Előző

Házi koncert...

Következő

Szükséglakásból otthon...

Kövess minket!