2021. Február 26. | Edina
Előző

Szükséglakásból otthon...

Következő

Terápia és forrásteremtés...

Jótékonysági aukció

A jótékonysági aukció a Rost Andrea Művészeti Alapítvány és a Pető András Kar (PAK) közös kezdeményezése ahol  csaknem harminc, a (PAK) Konduktív Gyakorló Általános Iskola tanulói által festett képet bocsájtottak online árverésre a Pintér Galéria weboldalán. A befolyt összegből az iskola művészeti tehetséggondozási programját támogatják.

 

Rost Andrea, mint a PAK Jószolgálati Nagykövete az intézet tehetséggondozási programjában aktívan részt kíván venni, s alapítványával  a zene közvetlen élményének elsajátítása útján szeretne segítséget nyújtani a konduktív pedagógiai módszer eredményeihez. Célja, hogy olyan zeneszobát alakítsanak ki, ahol  egyedi hangszerek, zenei készségeszközök állhatnak mind a konduktorok, mind a gyerekek rendelkezésére.

 

A kar mb. dékánja beszédében kiemelte, hogy a mintegy 5 évvel ezelőtt útjára indított tehetséggondozási program melynek három pillére a zene, a képzőművészet és a sport mára már kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet. Beszédében méltatta Rost Andrea jószolgálati nagykövet tevékenységét, a művész elhivatottságának köszönhetően ugyanis a gyerekeknek szóló tehetséggondozási program folyamatosan erősödik.

 

Rost Andrea elárulta, hogy rendkívüli módon inspirálja, amikor látja, a gyerekek fejlődését , hogy honnan hova juthatnak el a Pető-módszer segítségével. Az operaénekes számára a PAK jószolgálati nagykövetének lenni  csodálatos feladat, s azt szeretné, hogy a gyerekkel való kapcsolata egy olyan világot nyisson meg számukra a zene világán keresztül  ami a személyiségüket  gyógyítóan kiteljesítheti.

 

Rost Andrea arról is szót ejtett, hogy mindig feltöltődik, ha együtt lehet a gyerekkel, és úgy véli, hogy a testi fejlődéshez a lelki fejlődésen keresztül vezet az út. A zene, az éneklés, minden zenei tevékenység óriási sikerélmény számukra. „Szeretném, ha a zeneszoba mielőbb megvalósulhasson , ahol speciális hangszereket is kipróbálhatnak a gyerekek, és a zenei élményben saját maguk is tevékenyen részt vehetnek.”      

 

Előző

Szükséglakásból otthon...

Következő

Terápia és forrásteremtés...

Kövess minket!