2024. Július 21. | Dániel, Daniella

Bestsellerek

Bridget Collins: Árulások


A tavaly nyár bestsellerének, A könyvkötő című könyvnek az alkotójától. Mintha a Harry Potter és A szolgálólány meséje keveredne egy könyvben.

 

A meghatározhatatlan korban és országban játszódó, erős atmoszférájú kötet egy olyan iskolát mutat be, melybe csak a kiváltságosok kerülhetnek be, hogy ott a legszentebbnek és legfontosabbnak számító dologgal foglalkozhassanak. A grand jeu-vel. Montverre iskolája évszázadok óta tanítja erre, a „nagy játéknak” nevezett összművészeti produkcióra elit tanulóit, melyben a zene, tánc, az irodalom, a festészet, a matematika és egyéb tudományok is keverednek.

 

Csak a legjobbak lehetnek aranymedálosok benne, a tanulók állandó versengésben élnek, de sokszor nem tudjuk eldönteni: hamis tanulás-e ez, vagy valós tudás, mely az élet körülöttük lévő kegyetlenségeire is rámutat. Úgy tűnik, Montverre a pártpolitika borzalmaitól elzárt különös zárvány, egyfajta furcsa Oxbridge, egy fiúközpontú iskola, ahol a jövő férfi tudósait nevelik. A kiválóságokat képző elitiskolában tehát nagy szó, hogy a Magsiter Ludi, aki a grand jeu egyik főfelügyelője, egy nő. Magister Dryden. Vagyis Claire Dryden. Claire nehezen választja szét saját közéleti és magánéleti lényét, úgy tűnik, hosszú, tanári remeteléte során önnön nőiségét/nőiességét is meggyűlölte, és mindent, ami ehhez a testhez köti.

 

Montverre-ben, a réges-régi elitakadémián, amely magas hegyek közt búvik meg, a legjobbakat és legélesebb eszűeket képzik arra, hogy tökéletesen helytálljanak a grand jeu-ben – a nagy játszmában –, ebben a rejtelmes, misztikus vetélkedésben, amely a zenét, a művészetet, a matematikát, a költészetet és a filozófiát egyaránt ötvözi. Léo Martin egykor Montverre kiválósága volt, de azóta egy véres tragédia nyomán elveszítette a lendületét, már nem foglalkoztatja a tudományos pálya.

 

Ehelyett a politika vonzásába került, a kormánypárt feltörekvő csillaga lett, hogy aztán egy apró botlás a karrierjébe kerüljön. Most száműzöttként kerül vissza Montverre-be, és maga sem tudja, milyen sors vár rá. De az akadémia világa már nem is olyan, mint amilyenre Léo abból az időből emlékszik, amikor még rajongott az intézményért. Annak idején férfiak vezetése alatt állt – Montverre egyik első számú embere most nő: bizonyos Claire Dryden. Ő tölti be a Magister Ludi tisztét, vagyis ő a nagy játszma feje. Léo rögtön szokatlan vonzalmat érez a magiszter iránt – mintha rejtélyes kötelék fűzné őket egymáshoz – noha biztos abban, hogy még soha nem találkoztak.

 

A legendás Szent Iván-napi játék közeledtével – amely az akadémia tanévének legnagyszabásúbb rendezvénye – régóta eltemetett titkok kerülnek a felszínre, és évszázados hagyományokat rúgnak fel. Bridget Collins ezzel az élénk képzelőerőre valló, mívesen megmunkált irodalmi alkotással bizonyítja, hogy nem véletlenül tartják a fantasztikus regények világának egyik legjelentősebb, markáns új hangjának.

 

NÉVJEGY

Bridget Collins a cambridge-i King’s College-ban hallgatott angol irodalmat, majd a Londoni Zene- és Színházművészeti Akadémián tanult színművészetet. Hét sikeres ifjúsági könyv, valamint két színmű szerzője, melyek közül az egyiket az edinburgh-i Alternatív Művészeti Fesztiválon mutatták be. Első, felnőtteknek szóló regénye, A könyvkötő első helyezést ért el a Sunday Times bestsellerlistáján.

 

 

Ant Middleton: Zeró negativitás

 

Egy volt katona tanácsai, hogyan küzdj meg a pozitív életszemléletért. Teli olyan módszerekkel, amelyek által megvalósíthatod önmagad legjobb változatát.

 

Vannak pillanatok, amikor úgy érzed, sarokba szorított az élet: pénzgondok, párkapcsolati krízis, munkahelyi bajok, az összes fenti egyszerre. Előbb-utóbb mindenkinek eljön a pillanat, hogy nehézségekkel kelljen szembenéznie. És erre kétféleképpen lehet reagálni: negatívan, másokat hibáztatva, amiért ők nem bántak veled méltányosan. Vagy pozitívan: a helyzetedet neked kell megoldani, ráadásul menet közben tanulhatsz is belőle, és a végére jobb ember leszel. A Zéró negativitás című könyvben Ant Middleton olyan témákban nyílik meg, amiről eddig még soha nem beszélt. Bemutatja, hogyan fordítsd a kudarcélményt a javadra.

 

A változásra úgy kell tekintened, mint ami megalapozza jövőbeli sikereidet. Hogyan legyél állhatatos, hogyan szereld le azokat, akik packáznak veled? Mivel jár együtt, ha igazi példaképpé válsz, hogyan élhetsz úgy, hogy semmin ne kelljen bánkódnod? Ez a könyv nem arra tanít, ki legyél, hol élj, mit dolgozz. Mindez rajtad áll. Ez a könyv eszközöket ad a kezedbe, hogy miképpen valósítsd meg önmagad legjobb változatát, hogy te szabhasd meg, pontosan milyen ember is akarsz lenni, és teljesen száműzd az életedből a negatív gondolatokat.

 

NÉVJEGY

Ant Middleton 1980-ban született az angliai Portsmouthben. Különböző fegyveres alakulatokban futott be karriert. 2008-ban lett az SBS különleges osztagának tagja, ahol négy évet húzott le. Leginkább onnan ismert, hogy ő volt a kiképzőtiszt a Channel 4 tévéadón látható, SAS: Aki mer, az nyer című produkcióban. Változatos kiképzéséből adódóan Ant páratlan túlélőtechnikák birtokában van, és szélsőséges viszonyok között is mindig megállja a helyét. Belevághat bármibe, kalandvágya határtalan, így egy sor hihetetlen vállalkozást vitt már véghez. Dél-Afrikában és Nyugat-Afrika több országában is dolgozott kormányzati biztonsági szakértőként. Elnöki testőrségek kiképzését vezette, de csapatépítő tréningeket is tartott olyan nagyvállalatoknak, akik kíváncsiak voltak, hogyan zajlik egy-egy különleges alakulat alkalmassági vizsgája. Sikerkönyvei vezették a Sunday Times bestsellerlistáját, és átlépték az egymillió eladott példányt.

 


Charlotte Jacobi: A Douglas-nővérek

 

Családregény-sorozat a Douglas parfümérialánc történetéről.  

 

A céget mindenki ismeri, de a történetét szinte senki. Ez a történet éppoly ellenállhatatlan, mint egy finom illat. A parfüméria története bátor nőkről szól, akik kiálltak a saját szabad akaratuk mellett. Aki ma betér egy Douglas-üzletbe, az eleganciára, luxusra, szépségre vágyik. Ezt keresték Anna és Maria Carstens is, amikor Hamburgban 1910-ben megnyitották az első Douglas-üzletet. Ahhoz azonban, hogy kettejük szívügyéből valóságos vállalatbirodalom nőjön ki, a két fiatal vállalkozónak sok akadályt le kellett küzdeniük – többek között családtagjaik ellenkezését is. Először az Alster-parti várost hódították meg, aztán egész Németországot. Könyvsiker a Douglas-nővérek huszadik századi diadalútjáról.

 

NÉVJEGY

A Charlotte Jacobi álnév az Eva-Maria Bast – Jørn Precht szerzőpárost fedi. Történelmi regényszériáikkal már millió olvasót örvendeztettek meg, legújabb sorozatuk A Douglas- növérek első része is azonnal Spiegel bestseller lett.

 

Kövess minket!