Hozzávaló:
1 evőkanál vaj
1/2 csésze szeletelt póréhagyma
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
10 dkg fagyasztott, darabolt spenót, felengedve, lecsöpögtetve
1 csésze ricotta sajt
½ csésze tejszín
1/2 pohár tejföl
2 csésze reszelt Karaván sajt
10 db kukorica tortilla
2-3 dl enchilada szósz
ízlés szerint csípős chilipor, só, bors
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a fokhagymát és a hagymát, pároljuk néhány percig, amíg illatos, de még nem barna. Keverjük hozzá a spenótot, a chiliport,a sót, a borsot és pároljuk körülbelül még 5 percig. Keverjük hozzá a ricotta sajtot, a tejfölt, egy csésze karaván sajtot és ízlés szerint a chilli paprikát. Keverjük jól össze, majd vegyük le a tűzről.
Egy serpenyőben közepes lángon melegítsük fel a tortillák mindkét oldalát, körülbelül 15 másodperc egy-egy darab. Osszuk el a spenótos keveréket, hogy minden torillára jusson. Kenjük meg a masszával a tortillákra, majd tekerjük fel és helyezzük őket egy hőálló tálba. Öntsük rá az enchilada mártást és szórjuk meg a maradék reszelt Karaván sajttal. Süssük 190 C-fokra előmelegített sütőben kb.15-20 percig, amíg a szósz bugyborékoló és a sajt enyhén pirított nem lesz a széleken.
A 2023-as év sok új lehetőséget és váratlan fordulatokat hoz szinte minden jegy szülöttjének életébe.