Hozzávalók (1 főre):
1 kis szelet tonhal (50 g)
80 g brokkoli
2 db cukkini (20 dkg)
1 kanál fenyőmag
1 teáskanál szezámmag
2 evőkanál olívaolaj
1 db citrom leve piros bors metélőhagyma só
Elkészítési mód
Az alaposan megmosott cukkinit spagettiformára reszeljük, majd bő sós vízzel leforrázzuk. A tonhalat megsózzuk és kevés olívaolajon a serpenyőben megsütjük, majd citromlével és piros borssal ízesítjük. A rózsáira szedett brokkolit rövid ideig sós vízben főzzük, majd jeges vízbe helyezzük. Az így elkészített brokkolit lecsepegtetjük és az előzőleg szárazon megpirított fenyőmaggal, metélőhagymával és a maradék olívaolajjal összeturmixoljuk. Miután a „spagettit” alaposan lecsöpögtettük, egy tálban elkeverjük a brokkolis pesztóval, tetejére tesszük a darabolt pácolt tonhalat, majd megszórjuk pirított szezámmaggal. Melegen tálaljuk.
Recept: Végvári Viktória