Zöldpesztós hamis spagetti tonhallal

Hozzávalók (1 főre):

1 kis szelet tonhal (50 g)

80 g brokkoli

2 db cukkini (20 dkg)

1 kanál fenyőmag

1 teáskanál szezámmag

2 evőkanál olívaolaj

1 db citrom leve piros bors metélőhagyma só

 

Elkészítési mód

Az alaposan megmosott cukkinit spagettiformára reszeljük, majd bő sós vízzel leforrázzuk. A tonhalat megsózzuk és kevés olívaolajon a serpenyőben megsütjük, majd citromlével és piros borssal ízesítjük. A rózsáira szedett brokkolit rövid ideig sós vízben főzzük, majd jeges vízbe helyezzük. Az így elkészített brokkolit lecsepegtetjük és az előzőleg szárazon megpirított fenyőmaggal, metélőhagymával és a maradék olívaolajjal összeturmixoljuk. Miután a „spagettit” alaposan lecsöpögtettük, egy tálban elkeverjük a brokkolis pesztóval, tetejére tesszük a darabolt pácolt tonhalat, majd megszórjuk pirított szezámmaggal. Melegen tálaljuk.

 

Recept: Végvári Viktória