Hozzávalók:
1 kg savanyú káposzta
50 dkg füstölt sertéscsülök
30 dkg kolbász
10 dkg kolozsvári szalonna
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 db sárgarépa
1 ek fűszerpaprika
5 db babérlevél
3 ek liszt
ízlés szerint:
kapor
őrölt fűszerkömény
tejföl
só
bors
Elkészítés:
A csülköt feldaraboljuk és babérlevéllel fűszerezett 1,5 liter enyhén sós vízben megfőzzük, amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, répát, kolbászt és a szalonnát. A káposztát szintén összevágjuk, ha esetleg túl intenzív az íze előtte átmossuk. Amikor hús majdnem teljesen puha beletesszük a répát.
Egy serpenyőt hevítünk és beledobjuk a szalonnát, a kiolvadt zsírján megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megszórjuk a fűszerpaprikával és a köménnyel. Félrehúzzuk és beleszórjuk a lisztet, elkeverjük. Az így elkészült sűrű rántást hozzácsurgatjuk a csülökhöz, amelybe beledobjuk a káposztát és a kolbászkarikákat. Körülbelül 20-25 percig forraljuk a levest, majd belekeverjük a kaprot és további 10 percig főzzük.
recept: Adri’s Kitchen