Hozzávalók (4 főre):
40 dkg pulykafelsőcomb
40 dkg rizstészta
1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika
15 dkg gomba
1 lilahagyma,
2 szál szárzeller
1 kis darab lilakáposzta
1 közepes méretű répa
2 ek. szezámolaj
4 ek. szójaszósz
2 ek. halszósz
1/2 tk. gyömbér, frissen reszelve
ízlés szerint chili, apróra vágott koriander és petrezselyem
Elkészítés:
A pulykafelsőcomb filét falatnyi kockákra vágjuk. Felcsíkozunk, vagy gyufaszálra aprítjuk a paprikákat, a gombát, a lilahagymát, a szárzellert, a lilakáposztát és a répát. A wokot felhevítjük, beleöntünk a szezámolajat és hozzáadjuk a felkockázott húst. Néhány percig kevergetjük, majd beletesszük a zöldségeket, a szójaszószt, a halszószt. Beletesszük a gyömbért és a chilit.
A rizstésztát forró vízben megfőzünk, leszűrjük, és a húsos zöldséges keverékhez adjuk. Jól elkeverjük, elzárjuk a tűzhelyet, hogy a zöldségek ne puhuljanak túl.
Tálalás: Korianderrel vagy petrezselyemmel meghintve tálaljuk.