2020. November 27. | Virgil
Előző

Petrezselymes krémleves...

Következő

Panzanella mozzarellával...

Pulykás rizstészta

Hozzávalók (4 főre):

40 dkg pulykafelsőcomb

40 dkg rizstészta

1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika

15 dkg gomba

1 lilahagyma,

2 szál szárzeller

1 kis darab lilakáposzta

1 közepes méretű répa

2 ek. szezámolaj

4 ek. szójaszósz

2 ek. halszósz

1/2 tk. gyömbér, frissen reszelve

ízlés szerint chili, apróra vágott koriander és petrezselyem

 

Elkészítés:

A pulykafelsőcomb filét falatnyi kockákra vágjuk. Felcsíkozunk, vagy gyufaszálra aprítjuk a paprikákat, a gombát, a lilahagymát, a szárzellert, a lilakáposztát és a répát. A wokot felhevítjük, beleöntünk a szezámolajat és hozzáadjuk a felkockázott húst. Néhány percig kevergetjük, majd beletesszük a zöldségeket, a szójaszószt, a halszószt. Beletesszük a gyömbért és a chilit. 

A rizstésztát forró vízben megfőzünk, leszűrjük, és a húsos zöldséges keverékhez adjuk. Jól elkeverjük, elzárjuk a tűzhelyet, hogy a zöldségek ne puhuljanak túl.

 

Tálalás: Korianderrel vagy petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Előző

Petrezselymes krémleves...

Következő

Panzanella mozzarellával...

Kövess minket!