Korhelyleves füstölt csülökkel

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta

50 dkg füstölt sertéscsülök

30 dkg kolbász

10 dkg kolozsvári szalonna

1 db vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 db sárgarépa

1 ek fűszerpaprika

5 db babérlevél

3 ek liszt

ízlés szerint:

kapor

őrölt fűszerkömény

tejföl

bors

 

Elkészítés:

A csülköt feldaraboljuk és babérlevéllel fűszerezett 1,5 liter enyhén sós vízben megfőzzük, amíg puhul a hús, összevágjuk a hagymát, fokhagymát, répát, kolbászt és a szalonnát. A káposztát szintén összevágjuk, ha esetleg túl intenzív az íze előtte átmossuk. Amikor hús majdnem teljesen puha beletesszük a répát.     

 

Egy serpenyőt hevítünk és beledobjuk a szalonnát, a kiolvadt zsírján megpirítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd megszórjuk a fűszerpaprikával és a köménnyel. Félrehúzzuk és beleszórjuk a lisztet, elkeverjük. Az így elkészült sűrű rántást hozzácsurgatjuk a csülökhöz, amelybe beledobjuk a káposztát és a kolbászkarikákat. Körülbelül 20-25 percig forraljuk a levest, majd belekeverjük a kaprot és további 10 percig főzzük.

recept: Adri’s Kitchen