2025. Március 22. | Beáta, Izolda, Lea
Előző

Lazac barna-cukormázzal...

Következő

Zöldborsós paszternáksaláta...

Serpenyős Sriracha csirke zöldségekkel

Hozzávalók (4 adag:

4 bőrös csirkecomb

só és őrölt fekete bors ízlés szerint

¼ csésze sótlan vaj

½ közepes vöröshagyma, szeletelve

8 gerezd fokhagyma, felaprítva

4 bébi piros burgonya, negyedelve

1 piros kaliforniai paprika, kockára vágva

⅓ csésze Sriracha szósz

⅓ csésze barna cukor

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 C-ra. Ízesítsük sóval és fekete borssal a csirkecombokat. Olvasszunk fel 3 evőkanál vajat egy nagy tűzálló serpenyőben közepesen magas lángon. Adjuk hozzá a combot, bőrrel lefelé; főzzük barnulásig (körülbelül 3 perc). Fordítsuk meg és süssük, amíg a második oldala megpirul, és további 3-4 percig. Tegyük át a combokat egy tányérra és tegyük félre. Kívánság szerint öntsük le a felesleges zsírt a serpenyőből.

A maradék 1 evőkanál vajat hevítjük fel a serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát; főzzük és keverjük, amíg illatos lesz (körülbelül 2 perc). Keverjük hozzá a burgonyát és a kaliforniai paprikát; főzzük puhára, 5-10 percig. Helyezzük a combokat a tetejére.

Keverjük össze a Sriracha szószt és a barna cukrot egy tálban; öntsük combokra. Az előmelegített sütőben süssük addig, amíg a combokba helyezett hőmérő 74 C fokot nem mutat, és amíg a burgonya megpirul, (körülbelül 30 perc).

Előző

Lazac barna-cukormázzal...

Következő

Zöldborsós paszternáksaláta...

Kövess minket!