Hozzávalók (4 adag):
90 dkg nyers garnélarák (kb.56-60 garnélarák), hámozva és kibelezve
4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 teáskanál paprika
1 teáskanál őrölt chilipaprika
1 teáskanál őrölt kömény
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál bors
-----------------------
1 közepes lime
1 csésze zúzott tortilla chips
1/4 csésze apróra vágott friss koriander
1/4 csésze olívaolaj
1 csésze cseresznyeparadicsom, félbevágva
1 közepes méretű érett avokádó, meghámozva és felkockázva
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 220°-ra. Tegyük az első 7 hozzávalót egy kizsírozott hőálló edénybe. Reszeljük finomra a lime héját. Vágjuk a lime-ot keresztben ketté; facsarjuk ki a levét. Adjuk a héját és a levét a garnélarákos keverékhez; forgassuk össze.
Egy kis tálban keverjük össze a zúzott chipset, a koriandert és az olajat, szórjuk a garnélarákos keverékre. Süssük, amíg a garnélarákok rózsaszínűvé válnak, kb.12-15 percig. Tegyük a tetejére a paradicsomot és az avokádót.