2022. Május 22. | Júlia, Rita
Előző

Füstölt pisztráng céklával...

Következő

Gránátalmás csirke mandulás kuszkuss...

Ropogós chili lime garnélarák

Hozzávalók (4 adag):

90 dkg nyers garnélarák (kb.56-60 garnélarák), hámozva és kibelezve

4 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 teáskanál paprika

1 teáskanál őrölt chilipaprika

1 teáskanál őrölt kömény

1/2 teáskanál só

1/4 teáskanál bors

 -----------------------

1 közepes lime

1 csésze zúzott tortilla chips

1/4 csésze apróra vágott friss koriander

1/4 csésze olívaolaj

1 csésze cseresznyeparadicsom, félbevágva

1 közepes méretű érett avokádó, meghámozva és felkockázva

 

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 220°-ra. Tegyük az első 7 hozzávalót egy kizsírozott hőálló edénybe. Reszeljük finomra a lime héját. Vágjuk a lime-ot keresztben ketté; facsarjuk ki a levét. Adjuk a héját és a levét a garnélarákos keverékhez; forgassuk össze.

Egy kis tálban keverjük össze a zúzott chipset, a koriandert és az olajat, szórjuk a garnélarákos keverékre. Süssük, amíg a garnélarákok rózsaszínűvé válnak, kb.12-15 percig. Tegyük a tetejére a paradicsomot és az avokádót.

Előző

Füstölt pisztráng céklával...

Következő

Gránátalmás csirke mandulás kuszkuss...

Kövess minket!