Hozzávalók (6 adag):
9 tojás
1 üveg jalapeno savanyúság (egyéb erős paprika savanyúság)
2 evőkanál majonéz
4 evőkanál görög joghurt
2 evőkanál natúr krémsajt (pl.: Philadelphia light)
100 g prágai sonka
2 szár újhagyma
1 marék zeller zöld
0,5 evőkanál mustár
só, bors
Elkészítés:
A sonkát kb. fél centis kockákra vágjuk és szárazon megpirítjuk egy serpenyőben. A tojásokat hideg vízbe tesszük, majd forrástól számított 12 perc alatt keményre főzzük, megpucoljuk és ha kicsit kihűlt félbe vágjuk. A kemény sárgákat kiszedjük és egy tálban villával összetörjük. Hozzáadjuk a majonézt, joghurtot, krémsajtot, apróra vágott újhagymát. Ízesítjük sóval, borssal és egy kevés mustárral. A krémet habzsák vagy akár egy kanál segítségével a tojásfehérje felekbe adagoljuk és tetejüket megszórjuk a pirított sonkával és jalapeno karikákkal.
recept: Alakorvoslási Program