2024. December 04. | Borbála, Barbara
Előző

Krémes csirkés tésztasaláta...

Következő

Északi édeskömény saláta...

Húsos pite kreol fűszerrel és gyógynövénykeverékkel

HOZZÁVALÓK:A töltelékhez:


1 konfitált kacsacomb

1 közepes méretű hagyma, felaprítva

1 közepes mogyoróhagyma (más néven salotta hagyma), darálva

1 kg darált marhahús

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 evőkanál kreol fűszer, őrölt

(összetevők: kurkuma, szerecsendió, szegfűbors, koriander, fekete bors, kasszia, kakukkfű, habanero chile, babérlevél, buzogány, szegfűszeg)

1 evőkanál Quebec gyógynövénykeverék 

(összetevők: hagyma, paszternák, sós, kakukkfű, tárkony, medvehagyma, petrezselyem, zellerlevél, majoránna,  zellermag)

1 paradicsom, meghámozva és felkockázva

1 evőkanál barna cukor

15 db zöld olajbogyó, kimagozva és felszeletelve

¼ csésze sült piros kaliforniai paprika, kockára vágva

2 evőkanál kapribogyó

¼ csésze mazsola

1 pohár fehérbor

só és bors ízlés szerint

 

A pitéhez

30 dkg liszt  

16 dkg vaj  

csipet só

3 ek. hideg víz

1 felvert tojás

                

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet, 1 csipet sót, a vajat, a tojást és 3 evőkanál hideg vizet. Dolgozzuk össze, és becsomagolva tegyük a hűtőbe min.30 percig.

 

Egy nagy serpenyőben süssük meg a konfitált kacsát a saját zsírjában, alacsony lángon, mindkét oldalon kb. 10 percig, majd vegyük ki a húst és tegyük félre.

 

Emeljük fel a hőfokot közepesre, adjuk hozzá a mogyoróhagymát és dinszteljük meg a kacsazsíron. Tegyük hozzá a marhahúst, a fokhagymát és a fűszereket. Folyamatos keverés mellett addig süssük, amíg a hús megpuhul és omlós nem lesz. Adjuk hozzá a többi hozzávalót.

 

Csontozzuk ki a kacsát, vegyük le a bőrét. A húst és a bőrt vágjuk apró darabokra és tegyük egy serpenyőbe. Keverjük össze, fedjük le, és lassú tűzön főzzük 30 percig. Kóstoljuk meg és fűszerezzük, ha szükséges.

 

Tegyünk mindent egy nagy tálba, keverjük össze és hagyjuk kihűlni.

 

Osszuk a tésztát két részre. Mindkettőt nyújtsuk kör alakúra. Az egyiket simítsuk egy kivajazott, 30 cm átmérőjű piteformába. Tegyük a tetejére a darált húst, majd fedjük le a másik tésztalappal. A széleket nyomjuk össze, hogy jól zárjon. Kenjük meg a tésztát felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb.40-50 percig, amíg a tészta teteje aranybarna nem lesz.  

 

Előző

Krémes csirkés tésztasaláta...

Következő

Északi édeskömény saláta...

Kövess minket!