Hozzávalók:
1 csésze főtt rizs (rövidszemű rizsből)
1 evőkanál rizsecet
1 tk cukor
1 doboz tonhal, lecsöpögtetve
2 evőkanál majonéz
1 tk szójaszósz
4-5 csepp szezámolaj
1 evőkanál koreai BBQ fűszerkeverék vagy 1 tk Shichimi Togarashi (mindkét fűszer kapható ázsiai üzletekben)
néhány szelet uborka, avokádó vagy más tetszőleges zöldség
metélőhagyma, díszítéshez
Elkészítés:
A rizst megfőzzük a szokásos módon. A rizsecetet és a cukrot egy levesestálba öntjük. Adjuk hozzá a rizst, és keverjük össze villával vagy pálcikával. Hagyjuk kihűlni, majd helyezzük a tonhalat a rizs tetejére. Adjuk hozzá a majonézt, szójaszószt, szezámolajat, majd szórjuk rá a fűszereket. Helyezzük a hal mellé a zöldségeket, díszítsük a metélőhagymával. Fogyasztás előtt jól keverjük össze.
Tipp: a rizs helyettesíthető kuszkusszal, bulgurral, kölessel vagy hajdinával is.