Fűszeres tonhalas rizs

Hozzávalók:

1 csésze főtt rizs (rövidszemű rizsből)

1 evőkanál rizsecet

1 tk cukor

1 doboz tonhal, lecsöpögtetve

2 evőkanál majonéz

1 tk szójaszósz

4-5 csepp szezámolaj

1 evőkanál koreai BBQ fűszerkeverék vagy 1 tk  Shichimi Togarashi  (mindkét fűszer kapható ázsiai üzletekben)

néhány szelet uborka, avokádó vagy más tetszőleges zöldség

metélőhagyma, díszítéshez

 

Elkészítés:

A rizst megfőzzük a szokásos módon. A rizsecetet és a cukrot egy levesestálba öntjük. Adjuk hozzá a rizst, és keverjük össze villával vagy pálcikával. Hagyjuk kihűlni, majd helyezzük a tonhalat a rizs tetejére. Adjuk hozzá a majonézt, szójaszószt, szezámolajat, majd szórjuk rá a fűszereket. Helyezzük a hal mellé a zöldségeket, díszítsük a metélőhagymával. Fogyasztás előtt jól keverjük össze.

 

Tipp: a rizs helyettesíthető kuszkusszal, bulgurral, kölessel vagy hajdinával is.