2023. Június 06. | Norbert, Cintia

Tetőt nyiss!

Jól időzítették az „open air” különkiadást: a MINI nyitott tetős négyülésese az egyetlen prémium kabrió a tavaszi-nyári kisautó-piacon.

 

A MINI Cooper S Cabrio a klasszikus sportosságot ígérő Resolute Edition különkiadásban indul neki meghódítani a tavaszi utakat. A TwinPower Turbo technológiával dolgozó, 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres benzinmotor 131 kW / 178 lóerő maximális teljesítménye 7,2 másodperces nulla-százas gyorsulást kínál, s mint ilyen, a márkára jellemző, gokartos vezetési élmény legfrissebb formáját testesíti meg.

 

Karosszériája a klasszikus stílusjegyek merőben új értelmezését közvetíti: a Rebel Green fényezés a végletekig letisztult sportosság üzenetét hirdeti, miközben a megannyi tradicionális stíluselem a jól megszokott króm árnyalat helyett exkluzív Resolute Bronze színben pompázik. Ide tartoznak a kör alakú első fényszórók keretei, a hűtőrács-keret, a hátsó lámpák keretei, az első kerékjárati ívek mögött elhelyezett oldalsó irányjelző-panelek, az ajtók és a csomagtérajtó kilincsei, valamint az első lökhárító légbeömlőinek keretei és a tanksapka.

 

Mindezzel a hűtőrács-keret belső éle és keresztmerevítője, a márkaemblémák, a típusjelölések és a kipufogóvégek alkotnak kontrasztot, amelyeket Piano Black árnyalatban álmodtak meg a készítők. A fekete szín a különkiadás külső visszapillantó-házain és elektromosan működtethető vászontetején is visszaköszön. Utóbbi vezetés közben is, 30 km/órás sebességig nyitható, illetve zárható.

 

A MINI Cooper S Cabrio Resolute Edition különkiadás egyetlen klasszikus króm eleme az övvonal magasságában alkalmazott dekorcsík, amely az egész utasteret körülöleli. A nyitott tetős négyüléses sportosságát a különkiadás motorháztetejét díszítő csíkok emelik új szintre: a párhuzamos vonalak alkotta mintát a világos arany és a sötét arany árnyalatok közötti fokozatos színátmenet, illetve a „RESOLUTE” felirat hangsúlyozza ki. A különkiadás sportos kiállását a 18” méretű, Pulse Spoke Black könnyűfém keréktárcsa-garnitúra fokozza, amelynek alternatívájaként – az opcionális extrafelszereltség részeként – a modell alá a 17” méretű Tentacle Spoke Black könnyűfém felnik is megrendelhetők.

 

A küszöblécek „RESOLUTE” feliratot viselve kínálnak exkluzív belépőt az utastérbe, ahol a brit prémiummárka ügyfelei Black Pearl / Light Chequered árnyalatú, szövet / műbőr borítású sportülésekben foglalhatnak helyet. Ez az árnyalat tökéletesen harmonizál a Rebel Green karosszériafényezéssel, illetve a karosszéria fekete és arany színű stílusjegyeivel. A különkiadáshoz az opcionális extrafelszereltség részeként Carbon Black árnyalatú utastérbőrözés is megrendelhető.

 

A különkiadás utasterének exkluzivitását olyan dekorbetétek fokozzák, amelyeket a készítők kifejezetten a különkiadás számára terveztek meg. A dekorelemek fekete háttere előtt párhuzamosan futó és egyenletesen ívelt, világos arany vonalak ragyognak, amelyek a motorháztető-csíkok mintázatát idézik. Napnyugta után az utastér különleges dizájnmegoldásait a LED-technológiás utastér-világítást kínáló hangulatvilágítás emeli ki – amelyek ugyancsak a különkiadás széleskörű alapfelszereltségének részei.

Tóth Gábor Ákos

Kövess minket!