2023. November 30. | András, Andor
Előző

Autóval a jeges úton...

Következő

„Batmobillal” ünnepel a BMW...

Mint a mesében...

Divattervező öltöztette ünnepi díszbe a Lexus RX luxusterepjárót: a rubin színű LED-ek szinte karácsonyi hangulatot kölcsönöznek az autónak.

 

A vezető divattervező, Harris Reed egyedi keréktárcsákat készített a vadonatúj Lexus RX luxusterepjáróhoz, amelyet az Óz, a csodák csodája című film Dorothyjának ikonikus rubincipellői ihlettek. A dizájn megragadja a kalandozás szellemét, amely közös a filmben és az úttalan utakra termett RX-ben A teljesen alumínium kerekek csillogó felülettel és LED világítással rendelkeznek, amely kiemeli a belső rubin színű központi elemet.

 

A Lexus egyesítette erőit az elismert divattervezővel, Harris Reeddel, hogy újragondolja a klasszikus fantasy mozi, az Óz, a csodák csodája egyik leghíresebb jellegzetességét, Dorothy rubinvörös cipellőjét. Az elvárásokat megkérdőjelező megoldásairól híres Reed a varázslatos cipőből merített ihletet a vadonatúj RX prémium SUV egyedi keréktárcsáihoz, amelyek a „Ruby Red Rims” névre hallgatnak.

 

A feltűnő dizájn – amelyet Reed és a Lexus készített a Warner Bros licence alapján – kortárs csavart ad a film egyik témájának: mi lett volna, ha Dorothy figyelmen kívül hagyta volna a „kövesd a sárga téglás utat” és helyette úttalan utakon indul el? Ez kihangsúlyozza az RX filozófiáját, amely megragadja a felfedezés szellemét, és ösztönöz arra, hogy elhagyjuk a kitaposott utakat.

 

 „Gender-fluid tervezőként mindig is táplált és inspirált, hogy a járatlan utat választottam. A Lexus RX merész új dizájnját és a hollywoodi klasszikust, az Óz, a csodák csodáját felhasználva ihletet merítettem abból a szó szerinti értelmezésből, hogy válasszuk ki a saját ösvényünket, és kezdjünk egy új utazást a vörös téglás úton, a film ikonikus rubincipellőire és saját terveimre utalva.” – fogalmazott Harris Reed.

 

A „Ruby Red Rims” megalkotása során Reed két jellegzetes kalapból vett át stílusjegyeket, amelyeket legutóbbi, 2023 tavaszi konfekciókollekciójához készített. A felnik hátlapja alumíniumból készült, fényes csillámmal bevonva. A központi Lexus logó egy polírozott rubinmagban helyezkedik el, amelyet LED-ek keltenek életre, míg a vékony, sugárzó bordák különböző szögekből mutatják meg a belső vörös színt. Ez varázslatos érzést kelt, ahogy a kerekek forognak, ezzel ünnepelve a rubincipellő erejét. A szín drámai változása a különböző világok közötti átmenetet jelképezi – szó szerint, mint a mesében.

Tóth Gábor Ákos

 

 

Előző

Autóval a jeges úton...

Következő

„Batmobillal” ünnepel a BMW...

Kövess minket!