2024. Május 24. | Eszter, Eliza
Előző

Bizarr extra a BMW-től...

Következő

Autók az aksigyárból: megérkezett a ...

84 milliós Supra - csak gyűjtőknek

TOYOTA GAZOO Racing sikeres GR Supra GT4 ügyfélversenyautója új mérföldkövet ünnepel az exkluzív „100 Edition” széria megjelenésével.

 

A kizárólag plazma narancssárga színben kapható versenyautó egy fontos mérföldkőnek állít emléket, így az autó elérhetősége limitált számban, kizárólag három példányban lesz elérhető egy-egy darabban Európában, Észak-Amerikában, és Ázsiában. A modell ára 220 ezer euro, azaz mintegy 84 millió forint, ám gyűjtői példányról lévén szó vélhetően értéke már az eladás pillanatában nagyobb lesz ennél.

 

A limitált szériás, pályanapokra szánt autót a 100. GR Supra GT4 versenyautó átadása alkalmából mutatták be, és mindössze három példány készül, így a Toyota valaha forgalomba kerülő egyik legritkább modellje lesz. A GR Supra GT4 „100 Edition” kizárólag plazma narancssárga színben lesz elérhető, amely illeszkedik a párhuzamosan piacra dobott különleges kiadású modell, a GR Supra „GT4 100th Edition Tribute” fényezéséhez, amely az év végén kerül forgalomba Európában.

 

A szigorúan korlátozott „100 Edition” modell nem rendelkezik GT4 homologizációval, ezért kifejezetten pályanapi használatra készült. A 450 lóerős GR Supra GT4 EVO típuson alapul, amely az idei szezon elején debütált, mint a korábbi kivitel egy jelentősen továbbfejlesztett változata. A versenyváltozathoz képest a kollektorokra koncentráló „100 Edition” nemcsak egyedi plazma narancssárga festésével tűnik ki, hanem olyan jellemzőkkel is, mint a motorháztető nagyobb szellőzőnyílása és a leszorítóerőt javító új aerodinamikai elemek az elején.

 

A 3,0 literes hathengeres turbómotor izgalmas, karakteres dallamait hangtompító nélküli új kipufogórendszerrel tették még vonzóbbá. A motor teljesítményét szabályozó Power Stick is ugyanabban a plazma narancssárga színben kerül leszállításra, mint maga az autó. A további egyedi részletek közé tartoznak a szénszálas külső tükrök, a tartós LED-es fényszórók és az utasülés. Az autó exkluzivitására a mindkét ülésen feltűnő, hímzett „100 Edition” embléma és a műszerfalon található egyedi embléma hívja fel a figyelmet, míg ez a jellegzetes logó a ponyván is feltűnik, amely tárolás közben védi az autót a portól és szennyeződésektől.

 

A 2020-as szezon kezdete óta a GR Supra GT4 az egyik legsikeresebb GT4 versenyautó világszerte számos nemzeti és nemzetközi GT4 sorozatban. Az autó az európai, francia, brit és skandináv GT4-bajnokságon, a DTM Trophyn és a japán Super Taikyu sorozatban, valamint az észak-amerikai IMSA Michelin Pilot Challengeen és a Pirelli GT4 America sorozatban is győzött. A magas szintű teljesítmény fenntartása érdekében az év elején a TOYOTA GAZOO Racing bemutatta a frissített GR Supra GT4 EVO modellt. A szezon eleje óta a GR Supra GT4 autók több mint 300 versenyen vettek részt, 43 osztálygyőzelmet és 125 dobogós helyezést értek el.

Tóth Gábor Ákos

 

Előző

Bizarr extra a BMW-től...

Következő

Autók az aksigyárból: megérkezett a ...

Kövess minket!