2024. Június 19. | Gyárfás
Előző

Miért rossz féltékenynek lenni...

Következő

A verbális bántalmazás is bántalmaz...

Légy önmagad!

Megismerkedtél egy különleges emberrel, akivel most fogsz először randizni. Izgalmas? Hát persze! Nem tudod, hogyan kezeld az első randevúval járó szorongást? Bármilyen közhelyesen is hangzik, a legjobb tanács az, hogy légy önmagad. Ez biztosítja, hogy ne csak jól érezd magad az első randin, hanem a második randit is megszerezd.

 

Ennek ellenére van néhány konkrét dolog, amit nem szabad szem elől téveszteni, ha valakivel először randevúzol – mert ne feledd, az egész arról szól, hogy jó első benyomást kelts annak érdekében, hogy egy második randit is összehozz valakivel, aki igazán színpatikus számodra.

 

Beszélj

Senki sem szereti a puhányokat, ezért ha a párod azt mondja, hogy egy sushi étteremben tervez egy estét, te pedig nem eszel halat, vagy egy koktélbárban akarnak meghívni, de te nem iszol, szólalj meg, mert furcsán fog kinézni a randi, ha mindezt akkor mondod el, amikor már leültetek és a rendelésre vártok. Ugyanez vonatkozik a határozottságra is. Ha a párod megkérdezi, hogy mit szeretnél enni, inni, ne mondd azt, hogy mindegy.

 

Viselj csinos, de kényelmes öltözéket

Ne viselj olyan dolgokat, amelyekben nem tudsz járni, enni, lélegezni vagy beszélni.

Nyilvánvaló, hogy a lehető legjobban akarsz kinézni, de az első randi nem a legalkalmasabb idő arra, hogy kipróbáld az új cipődet, vagy felvegyél egy kényelmetlen ruhát. Miért? Mert az első randi már így is elég szorongással teli, és ha rosszul érzed magad a ruhádban, az csak ront a helyzeten. Ráadásul nem lenne szívás az, ha egy szép estén nem tudnál néhány háztömböt gyalogolni, mert nyom a cipőd?

 

Légy pontos

Igen, tudjuk, hogy az egész divatosan késni ideológia még mindig létezik, de egy első randin jobb benyomást keltesz, ha időben megjelensz. Szeretnéd, ha partnered későn érkezne? Valószínűleg nem.

 

Ne igyál túl sokat

Itt nem lehet sokat mondani anélkül, hogy ne úgy hangozna, mintha egy prédikáló szülő indítana útadra, de ezt tartsd észben: alig ismered azt, akit haza kell cipelned (ahogy az sem, ha elmosódnak a szavaid, vagy sírsz a vacsoraasztalnál). Persze, egy-két koktél jó móka lehet, és oldja a hangulatot, de ismerd a határaidat.

 

Tedd el a telefonod

Az, hogy kétpercenként megszállottan ellenőrzöd a telefonodat, jóhiszeműen megszakíthatja a randit. Nincs is annál bunkóbb, mint amikor egy olyan emberrel próbálsz beszélgetni, aki állandóan a képernyőt bámulja.

 

Kérdezz

Egy biztos módja annak, hogy a beszélgetés mindig folyjon, ha egyszerűen csak kérdezel. Először általános (munka, család, hobbik stb.) dolgokról kérdezz, egészen addig, amíg mindketten elég nyitottnak nem érzitek magatokat ahhoz, hogy a nagy dolgokkal is foglalkozzatok, mint például a politika, vallás, exek.

 

Ajánld fel, hogy fizetsz

Ennek tapintatos módja az, ha egyszerűen a bankkártyádért nyúlsz, amikor a számla megérkezik. Ha a párod ragaszkodik hozzá, ajánld fel, hogy felezed a számlát. Ha azonban felajánlod, hogy fizetsz vagy osztozol, készülj fel arra, hogy valóban fizetsz vagy osztozol.

 

Ne nyüzsögj a randi után

Ha csodásan érezted magad, és kedved támad egy laza sms-t lőni a párodnak még aznap este vagy másnap, csak rajta, de ne kukkold és véletlenül se lájkold az Instagram fotóit – vagy, ami még rosszabb, az exe Instagram-fotóit.

 

Legyél pozitív

Nem számít, milyen rossz napod volt a munkahelyeden, vagy, hogy az étteremben, ahol vagytok szörnyű a kiszolgálás – próbálj meg pozitív maradni.  Ez enyhíteni fogja partnered aggodalmát, hogy vajon jól érzed-e magad vele.

 

 

Előző

Miért rossz féltékenynek lenni...

Következő

A verbális bántalmazás is bántalmaz...

Kövess minket!