2022. November 27. | Virgil
Előző

Serpenyőben sült provence-i bárány...

Következő

Fűszeres tonhalas rizs...

Párolt gomba fűszerekkel és fokhagymával

Hozzávalók:

500 gr fehér gomba

2 evőkanál olívaolaj

2 evőkanál édes paprika paprika

ízlés szerint só

10 gerezd fokhagyma, apróra vágva

kb. 2,5 cm fahéj rúd

6 szegfűbors  őrölve

2 evőkanál koriander, őrölve

½ teáskanál  fekete bors, őrölve

1 csipet reszelt szerecsendió

1 csokor petrezselyem, apróra vágva

 

Elkészítés:

Mossa meg a gombát, majd helyezze egy nagy, vastag edénybe. Adja hozzá a többi hozzávalót, kivéve a petrezselymet. Tegyen hozzá 2 evőkanál (30 ml) vizet. Főzze fedő alatt magas lángon, amíg a gomba el nem kezd rotyogni. Főzze további 5-10 percig időnként megkeverve. Vegye le a fedőt, és főzze még egy kicsit, amíg a folyadék csaknem teljesen elpárolog. Vegye ki a fahéj rudat.

 

Tálalás: díszítse az apróra vágott petrezselyemmel. Fogyasztható köretnek vagy főételként rizs, burgur vagy burgonyapüré körettel.

 

Előző

Serpenyőben sült provence-i bárány...

Következő

Fűszeres tonhalas rizs...

Kövess minket!