Hozzávalók:
500 gr fehér gomba
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál édes paprika paprika
ízlés szerint só
10 gerezd fokhagyma, apróra vágva
kb. 2,5 cm fahéj rúd
6 szegfűbors őrölve
2 evőkanál koriander, őrölve
½ teáskanál fekete bors, őrölve
1 csipet reszelt szerecsendió
1 csokor petrezselyem, apróra vágva
Elkészítés:
Mossa meg a gombát, majd helyezze egy nagy, vastag edénybe. Adja hozzá a többi hozzávalót, kivéve a petrezselymet. Tegyen hozzá 2 evőkanál (30 ml) vizet. Főzze fedő alatt magas lángon, amíg a gomba el nem kezd rotyogni. Főzze további 5-10 percig időnként megkeverve. Vegye le a fedőt, és főzze még egy kicsit, amíg a folyadék csaknem teljesen elpárolog. Vegye ki a fahéj rudat.
Tálalás: díszítse az apróra vágott petrezselyemmel. Fogyasztható köretnek vagy főételként rizs, burgur vagy burgonyapüré körettel.