2024. Október 04. | Ferenc
Előző

Krémes tortellini leves kolbásszal...

Következő

Ropogós chilis marhahús...

Parmezános csirke

Hozzávalók (4 adag):

4 bőr nélküli, csont nélküli csirkemell felé

só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

2 nagy tojás

1 csésze panko kenyérmorzs

¾ csésze reszelt parmezán sajt, elosztva

2 evőkanál liszt

½ csésze olívaolaj a sütéshez

½ csésze elkészített paradicsomszósz

¼ csésze friss mozzarella, apró kockákra vágva

¼ csésze apróra vágott friss bazsalikom

½ csésze reszelt provolone sajt

2 teáskanál olívaolaj

 

Elkészítés:

1. A kicsontozott csirkemelleket egyenletes szélességűre klopfoljuk, annak érdekében, hogy egyenletesen süljenek meg.

2. Sózzuk és borsozzuk meg jól a csirkét.

3.Használjunk Panko kenyérmorzsát egy kevés finomra reszelt parmezán sajttal keverve.

4. Sütés előtt hagyjuk a panírozott csirkét körülbelül 15 percig pihenni a pulton, hogy a bevonat rátapadjon a csirkemellre.

5. Keverjük össze a zsemlemorzsát és 1/2 csésze parmezán sajtot egy külön tálban, tegyük félre.

6. Mártsunk a lisztbe mártott csirkemellet felvert tojásba. Tegyük át a mellet a zsemlemorzsás keverékbe, mindkét oldalára rányomva a morzsát. Ismételjük meg ezt minden mellnél. Hagyjuk a csirkét 10-15 percig pihenni.

7. Hevítsünk olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon, amíg csillogni nem kezd. Süssük a csirkét a forró olajban aranyszínűre, oldalanként körülbelül 2 percig. A csirke a sütőben fejezi be a sütést.

8. Tegyük át a csirkét egy sütőtálba. Minden mell tetejére tegyünk 2 evőkanál paradicsomszószt. Minden csirkemellre rétegezzünk egyenlő mennyiségű mozzarella sajtot, friss bazsalikomot és provolone sajtot. Szórjuk meg a tetejét a maradék parmezánnal, és locsoljuk meg mindegyiket 1/2 teáskanál olívaolajjal.

9. Süssük az előmelegített sütőben, amíg a sajt megbarnul és buborékos lesz, és a csirkemellek már nem lesznek rózsaszínűek a közepükön, kb.15-20 percig.

 

Tipp: A jobb végeredmény érdekében használjunk kiváló minőségű, elkészített paradicsomszószt. Helyettesíthetjük pestóval vagy tetszés szerinti szárított olasz fűszernövényekkel.

lyettesíthetjük pestóval vagy tetszés szerinti szárított olasz fűszernövényekkel.
Előző

Krémes tortellini leves kolbásszal...

Következő

Ropogós chilis marhahús...

Kövess minket!