Hozzávalók (4 adag):
4 bőr nélküli, csont nélküli csirkemell felé
só és frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
2 nagy tojás
1 csésze panko kenyérmorzs
¾ csésze reszelt parmezán sajt, elosztva
2 evőkanál liszt
½ csésze olívaolaj a sütéshez
½ csésze elkészített paradicsomszósz
¼ csésze friss mozzarella, apró kockákra vágva
¼ csésze apróra vágott friss bazsalikom
½ csésze reszelt provolone sajt
2 teáskanál olívaolaj
Elkészítés:
1. A kicsontozott csirkemelleket egyenletes szélességűre klopfoljuk, annak érdekében, hogy egyenletesen süljenek meg.
2. Sózzuk és borsozzuk meg jól a csirkét.
3.Használjunk Panko kenyérmorzsát egy kevés finomra reszelt parmezán sajttal keverve.
4. Sütés előtt hagyjuk a panírozott csirkét körülbelül 15 percig pihenni a pulton, hogy a bevonat rátapadjon a csirkemellre.
5. Keverjük össze a zsemlemorzsát és 1/2 csésze parmezán sajtot egy külön tálban, tegyük félre.
6. Mártsunk a lisztbe mártott csirkemellet felvert tojásba. Tegyük át a mellet a zsemlemorzsás keverékbe, mindkét oldalára rányomva a morzsát. Ismételjük meg ezt minden mellnél. Hagyjuk a csirkét 10-15 percig pihenni.
7. Hevítsünk olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes-magas hőfokon, amíg csillogni nem kezd. Süssük a csirkét a forró olajban aranyszínűre, oldalanként körülbelül 2 percig. A csirke a sütőben fejezi be a sütést.
8. Tegyük át a csirkét egy sütőtálba. Minden mell tetejére tegyünk 2 evőkanál paradicsomszószt. Minden csirkemellre rétegezzünk egyenlő mennyiségű mozzarella sajtot, friss bazsalikomot és provolone sajtot. Szórjuk meg a tetejét a maradék parmezánnal, és locsoljuk meg mindegyiket 1/2 teáskanál olívaolajjal.
9. Süssük az előmelegített sütőben, amíg a sajt megbarnul és buborékos lesz, és a csirkemellek már nem lesznek rózsaszínűek a közepükön, kb.15-20 percig.
Tipp: A jobb végeredmény érdekében használjunk kiváló minőségű, elkészített paradicsomszószt. Helyettesíthetjük pestóval vagy tetszés szerinti szárított olasz fűszernövényekkel.
lyettesíthetjük pestóval vagy tetszés szerinti szárított olasz fűszernövényekkel.