2024. December 06. | Miklós
Előző

Gluténmentes linzer variációk...

Következő

Kölestészta kelkáposztával, sült cs...

Narancsos pulyka spenóttal és mandulával

Hozzávalók:

40 dkg pulykamell

20 dkg spenótból, összevágva

1 markék mandula, fehérítetlen

2 db narancs

egy kevés liszt

2 ek. extraszűz olívaolaj

ízlés szerint só

 

Elkészítés:

Először a narancsot facsarjuk ki. A mandulát vágjuk durvára. Pároljuk meg a spenótot egy serpenyőben kevés olajon kb. 2-3 percig. Tartsuk melegen. Lisztezzük be a vékonyra vágott pulykaszeleteket és egy serpenyőben 2 evőkanál olajon süssük meg oldalanként 1-2 percig. Ideiglenesen tegyük át a pulykaszeleteket egy tányérra. Az étolajat vegyük ki a serpenyőből, szórjuk bele a mandulát, majd öntsük fel a narancslével, csökkentjük a hőt és 2-3 percig főzzük. Ezt követően tegyük vissza a pulykát a serpenyőbe, és keverjük össze a többi hozzávalóval, főzzük kevesebb mint 1 percig, sózzuk meg, a párolt spenóttal tálaljuk

Előző

Gluténmentes linzer variációk...

Következő

Kölestészta kelkáposztával, sült cs...

Kövess minket!