40 dkg pulykamell
20 dkg spenótból, összevágva
1 markék mandula, fehérítetlen
2 db narancs
egy kevés liszt
2 ek. extraszűz olívaolaj
ízlés szerint só
Elkészítés:
Először a narancsot facsarjuk ki. A mandulát vágjuk durvára. Pároljuk meg a spenótot egy serpenyőben kevés olajon kb. 2-3 percig. Tartsuk melegen. Lisztezzük be a vékonyra vágott pulykaszeleteket és egy serpenyőben 2 evőkanál olajon süssük meg oldalanként 1-2 percig. Ideiglenesen tegyük át a pulykaszeleteket egy tányérra. Az étolajat vegyük ki a serpenyőből, szórjuk bele a mandulát, majd öntsük fel a narancslével, csökkentjük a hőt és 2-3 percig főzzük. Ezt követően tegyük vissza a pulykát a serpenyőbe, és keverjük össze a többi hozzávalóval, főzzük kevesebb mint 1 percig, sózzuk meg, a párolt spenóttal tálaljuk