Hozzávalók:
1 evőkanál növényi olaj
200 g kuszkusz
1 kocka csirkealaplé
1 nagy lilahagyma, félbevágva és vékonyan felszeletelve
600 g mini csirkefilé
4 evőkanál tagine fűszerpaszta vagy 2 evőkanál harissa paszta
190 ml gránátalmalé (nem édesített)
100 g gránátalmamag
100 g csomag pirított mandulapehely
kis csomag menta, apróra vágva
Elkészítés:
Forraljunk fel vizet. Tegyük a kuszkuszt egy tálba, fűszerezzük, és morzsoljuk bele a leveskocka felét. Öntsünk rá forró vizet, annyit, hogy éppen ellepje, majd fedjük le a tálat egy konyharuhával, és tegyük félre. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben Tegyük a serpenyőbe a hagymát, és néhány percig pirítsuk, hogy megpuhuljon.
Toljuk a hagymát a serpenyő egyik oldalára, adjuk hozzá a csirkefiléket, és pirítsuk meg minden oldalról. Keverjük bele a tagine-pasztát vagy a harissát, a gránátalma levét, majd morzsoljuk bele a maradék leveskockát, és fűszerezze meg. Fedő nélkül pároljuk kb.10 percig, amíg a mártás besűrűsödik, és a csirke átsül. Keverjük bele a gránátalmamagokat, néhányat tegyünk félre, azzal majd a tálalás előtt díszítsük az elkészült ételt.
A kuszkusz kb. öt perc alatt megpuhul, ekkor villával keverjük össze, és adjuk hozzá a mandulát és a mentát. Tálaljuk a csirkét a kuszkuszon, és kanalazzuk rá a mártást.