2024. Április 28. | Valéria
Előző

Ropogós chili lime garnélarák...

Következő

Jalapeno popper töltött tojások...

Gránátalmás csirke mandulás kuszkusszal

Hozzávalók:

1 evőkanál növényi olaj

200 g kuszkusz

1 kocka csirkealaplé

1 nagy lilahagyma, félbevágva és vékonyan felszeletelve

600 g mini csirkefilé

4 evőkanál tagine fűszerpaszta vagy 2 evőkanál harissa paszta

190 ml gránátalmalé (nem édesített)

100 g gránátalmamag

100 g csomag pirított mandulapehely

kis csomag menta, apróra vágva

 

Elkészítés:

Forraljunk fel vizet. Tegyük a kuszkuszt egy tálba, fűszerezzük, és morzsoljuk bele a leveskocka felét. Öntsünk rá forró vizet, annyit, hogy éppen ellepje, majd fedjük le a tálat egy konyharuhával, és tegyük félre. Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben Tegyük a serpenyőbe a hagymát, és néhány percig pirítsuk, hogy megpuhuljon.

 

Toljuk a hagymát a serpenyő egyik oldalára, adjuk hozzá a csirkefiléket, és pirítsuk meg minden oldalról. Keverjük bele a tagine-pasztát vagy a harissát, a gránátalma levét, majd morzsoljuk bele a maradék leveskockát, és fűszerezze meg. Fedő nélkül pároljuk kb.10 percig, amíg a mártás besűrűsödik, és a csirke átsül. Keverjük bele a gránátalmamagokat, néhányat tegyünk félre, azzal majd a tálalás előtt díszítsük az elkészült ételt.

 

A kuszkusz kb. öt perc alatt megpuhul, ekkor villával keverjük össze, és adjuk hozzá a mandulát és a mentát. Tálaljuk a csirkét a kuszkuszon, és kanalazzuk rá a mártást.

 

Előző

Ropogós chili lime garnélarák...

Következő

Jalapeno popper töltött tojások...

Kövess minket!