Hozzávalók:
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
4 szelet, kb.50 dkg bőr nélküli, filézett csirkemell
ízlés szerint só, őrölt fekete bors
1/4 csésze balzsamecet
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 db nagyobb paradicsom, felszeletelve
2 evőkanál frissen tépett bazsalikom
4 szelet mozzarella
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben, közepesen magas hőfokon hevítsük fel az olajat. Fűszerezzük a csirkét sóval és borssal, majd süssük aranyszínűre és átsültre (ldalanként kb. 6 percig). Tegyük át egy tányérra.
A serpenyőben maradt szafthoz adjuk hozzá a balzsamecetet és a fokhagymát, és főzzük, addig, amíg illatozni nem kezd (kb.1 percig). Adjuk hozzá a paradicsomot, és sózzuk meg. Hagyjuk párolódni, amíg megpuhul (kb. 5-7 percig). Keverjük bele a bazsalikomot.
Tegye vissza a csirkét a serpenyőbe, úgy, hogy a paradicsom kerüljön a tetejére. Helyezzük legfelülre a mozzarellát, fedjük le, hogy a sajt megolvadjon.
Tálalás: Helyezzük egy tálra a hús szeleteket, tetejükre kerüljön a mozarella, majd tegyük rájuk a paradicsom karikákkal. Díszítésként szórjuk meg bazsalikommal.