2024. Április 24. | György
Előző

Ossobuco alla Milanese (Milánó)...

Következő

Zöldpesztós hamis spagetti tonhallal...

Caprese csirke

Hozzávalók:

1 evőkanál extra szűz olívaolaj

4 szelet, kb.50 dkg bőr nélküli, filézett csirkemell

ízlés szerint só, őrölt fekete bors

1/4 csésze balzsamecet

2 gerezd fokhagyma, apróra vágva

1 db nagyobb paradicsom, felszeletelve

2 evőkanál frissen tépett bazsalikom

4 szelet mozzarella

 

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben, közepesen magas hőfokon hevítsük fel az olajat. Fűszerezzük a csirkét sóval és borssal, majd süssük aranyszínűre és átsültre (ldalanként kb. 6 percig). Tegyük át egy tányérra.

A serpenyőben maradt szafthoz adjuk hozzá a balzsamecetet és a fokhagymát, és főzzük, addig, amíg illatozni nem kezd (kb.1 percig). Adjuk hozzá a paradicsomot, és sózzuk meg. Hagyjuk párolódni, amíg megpuhul (kb. 5-7 percig). Keverjük bele a bazsalikomot.

Tegye vissza a csirkét a serpenyőbe, úgy, hogy a paradicsom kerüljön a tetejére. Helyezzük legfelülre a mozzarellát, fedjük le, hogy a sajt megolvadjon.

 

Tálalás: Helyezzük egy tálra a hús szeleteket, tetejükre kerüljön a mozarella, majd tegyük rájuk a paradicsom karikákkal. Díszítésként szórjuk meg bazsalikommal.

Előző

Ossobuco alla Milanese (Milánó)...

Következő

Zöldpesztós hamis spagetti tonhallal...

Kövess minket!