Hozzávalók:
Húsggombóchoz:
60 dkg darált marhahús
15 dkg darált sertéshús
1 gerezd fokhagyma
80 g szeletelt kenyér
50 ml tej
25 g. apróra vágott petrezselyem
fehér liszt
Tintahalhoz
1 tintahal
1 közepes hagyma
2 közepes paradicsom
A picadához
400 ml. marhaalaplé, mandula, pirított kenyér vagy keksz (dús tea vagy hasonló), fokhagyma, petrezselyem és olívaolaj
Elkészítés :
A kenyeret áztassuk be tejbe, majd csavarjuk ki belőle a tejet. A fokhagymát zúzzuk össze. Keverjük össze az összes összetevőt. Ízlés szerint fűszerezzük. Készítsünk húsgombócokat, forgassuk lisztbe és hagyjuk állni.
Tisztítsuk meg a tintahalat, és vágjuk apróra. Enyhén pirítsuk meg, majd vegyük ki a serpenyőből és tegyük félre. A megmaradt olajhoz tegyünk hozzá még egy keveset és süssük meg a húsgombócokat.
A finomra vágott hagymát és a paradicsomot pirítjuk meg. Öntsük fel a borral, és hagyjuk dermedni. Adjuk hozzá a tintahal darabokat és a húsgombócokat. Öntsük fel az alaplével, és pároljuk pár percig.
A „picadát” mozsárban készítsük el, az összes hozzávalót addig morzsoljuk, amíg sima masszát nem kapunk. Adjunk hozzá egy csepp olívaolajat. Ha már elég sima, adjuk hozzá a " a pörkölthöz. Ízlés szerint fűszerezzük.