2021. Április 12. | Gyula
Előző

Valentin-napi chocoMé álom...

Következő

Mikulásos muffin...

Mézeskalács muffin

Hozzávalók:

Muffin:

25 dkg liszt

10 dkg porcukor

1 csomag sütőpor

2 db tojás

15 dkg vaj

150 ml tej

2 ek méz

1 tk mézeskalács fűszerkeverék 

1 csipet só 

 

Krém: 

10 dkg sűrített tej

1 kk Fahéj

25 dkg mascarpone

4 dl tejszín (hideg)

 

Mézeskalács: 

25 dkg liszt

1 csipet só

6 dkg porcukor

1 dl méz

1 kk szódabikarbóna

1 db tojás

5 dkg vaj

2 ek mézeskalács fűszerkeverék

 

Elkészítés:

A tojásokat felhabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a tojásos masszánkhoz adjuk. A tésztát a muffin papírral bélelt formákba kanalazzuk, 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük.

A krémhez a mascarponéhoz keverjük a fahéjat és a sűrített tejet. A tejszínhabot habbá verjük és óvatosan egybe keverjük a mascarponés krémünkkel, habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük fel a kihűlt muffinokat.

A mézeskalácshoz a mézet és a vajat megolvasztjuk, a száraz hozzávalókat összekeverjük, mint porcukor, liszt, szódabikarbóna, só, mézeskalács fűszerkeverék. Ezután a vajas-mézes masszát beleöntjük, hozzáadjuk a tojást és egybegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és egy órát a hűtőben pihenni hagyjuk, utána kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A mézeskalácsokat díszítésként a krém tetejére rakjuk.

recept: Adri’s Kitchen -- Marton Adri, fotó: Komáromi Annamária

 

Előző

Valentin-napi chocoMé álom...

Következő

Mikulásos muffin...

Kövess minket!