Hozzávalók:
Muffin:
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 csomag sütőpor
2 db tojás
15 dkg vaj
150 ml tej
2 ek méz
1 tk mézeskalács fűszerkeverék
1 csipet só
Krém:
10 dkg sűrített tej
1 kk Fahéj
25 dkg mascarpone
4 dl tejszín (hideg)
Mézeskalács:
25 dkg liszt
1 csipet só
6 dkg porcukor
1 dl méz
1 kk szódabikarbóna
1 db tojás
5 dkg vaj
2 ek mézeskalács fűszerkeverék
Elkészítés:
A tojásokat felhabosítjuk a porcukorral, majd hozzáadjuk a vajat, a mézet és a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, sóval és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd a tojásos masszánkhoz adjuk. A tésztát a muffin papírral bélelt formákba kanalazzuk, 15-20 perc alatt 180 fokon megsütjük.
A krémhez a mascarponéhoz keverjük a fahéjat és a sűrített tejet. A tejszínhabot habbá verjük és óvatosan egybe keverjük a mascarponés krémünkkel, habzsákba töltjük, és ezzel díszítjük fel a kihűlt muffinokat.
A mézeskalácshoz a mézet és a vajat megolvasztjuk, a száraz hozzávalókat összekeverjük, mint porcukor, liszt, szódabikarbóna, só, mézeskalács fűszerkeverék. Ezután a vajas-mézes masszát beleöntjük, hozzáadjuk a tojást és egybegyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és egy órát a hűtőben pihenni hagyjuk, utána kinyújtjuk, kiszaggatjuk és 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük. A mézeskalácsokat díszítésként a krém tetejére rakjuk.
recept: Adri’s Kitchen -- Marton Adri, fotó: Komáromi Annamária