2024. Március 19. | József, Bánk
Előző

Brownies sajttorta...

Következő

Fehércsokoládés málna torta...

Mézeskalács

Hozzávalók:

egy csomag Mentes mézeskalács keverék

63 gr. alamacukor vagy méz

35 gr. víz

25 gr. tojás (fél tojás)

21 gr. kókuszolaj

3 gr. narancshéj

 

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük, és begyúrjuk a tésztát. Pihentetés után nyújtjuk, formázzuk és fantáziánkra bízva díszítjük.

 

Cukormáz

1 tojás fehérje

15-20 deka nagyon fínomra darált cukor

1 teáskanál étkezési gluténmentes keményítő

1 teáskanál ecet, hogy fényes legyen és tartós a máz

Elkészítés:

A hideg tojást mossuk meg alaposan, töröljük szárazra, a fehérjét tegyük egy magasabb falú tálba. Robotgéppel alacsony fokon verjük pár percig, majd ha már habossá válik, akkor a cukrot apránként adjuk hozzá. Meg kell várni, amíg a cukor felolvad a fehérjében. Ha folyós lett a cukor, akkor kis vizet kell adni hozzá cseppenként, ha sűrűre sikerült, akkor pedig cukrot. A tojáshabnak kemények kell lennie. A cukormázat helyezzük habzsákba, vagy sütőpapírból készült tölcsérbe és máris lehet díszíteni a sütiket.

Recept: Mentes Cukrászüzem

 

Előző

Brownies sajttorta...

Következő

Fehércsokoládés málna torta...

Kövess minket!