Hozzávalók:
egy csomag Mentes mézeskalács keverék
63 gr. alamacukor vagy méz
35 gr. víz
25 gr. tojás (fél tojás)
21 gr. kókuszolaj
3 gr. narancshéj
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük, és begyúrjuk a tésztát. Pihentetés után nyújtjuk, formázzuk és fantáziánkra bízva díszítjük.
Cukormáz
1 tojás fehérje
15-20 deka nagyon fínomra darált cukor
1 teáskanál étkezési gluténmentes keményítő
1 teáskanál ecet, hogy fényes legyen és tartós a máz
Elkészítés:
A hideg tojást mossuk meg alaposan, töröljük szárazra, a fehérjét tegyük egy magasabb falú tálba. Robotgéppel alacsony fokon verjük pár percig, majd ha már habossá válik, akkor a cukrot apránként adjuk hozzá. Meg kell várni, amíg a cukor felolvad a fehérjében. Ha folyós lett a cukor, akkor kis vizet kell adni hozzá cseppenként, ha sűrűre sikerült, akkor pedig cukrot. A tojáshabnak kemények kell lennie. A cukormázat helyezzük habzsákba, vagy sütőpapírból készült tölcsérbe és máris lehet díszíteni a sütiket.
Recept: Mentes Cukrászüzem